Za koliko studenata Subotica dodeljuje stipendije 1Subotica, foto: Natalija Jakovljević

Grad Subotica dodeliće 100 stipendija za studente sa teritorije grada za školsku 2022/2023. godinu koje će biti isplaćene u deset jednakih mesečnih rata.

Iznos stipendije po studentu se određuje najviše do visine iznosa stipendije na koji se ne plaća porez na dohodak građana po Zakonu o porezu na dohodak građana.

Stipendiju može ostvariti student koji je državljanin Srbije i ima prebivalište na teritoriji grada najmanje godinu dana pre raspisivanja konkursa, da upisuje prvi put bilo koju godinu studija prvog i drugog stepena na visokoškolskim ustanovama, da je upisao tekuću školsku godinu na teret budžeta Srbije.

Stipendiju ne ostvaruje student koji ima status apsolventa, ili je u produženom statusu, koji je u radnom odnosu, ako u toku školske godine napusti školovanje, ako je navršio 26 godina života, i ako je korisnik druge stipendije.

Odluku o dodeli stipendija donosi Gradonačelnik na osnovu rang liste sačinjene od strane Komisije koja će biti objavljena na zvaničnoj internet stranici Grada Subotice.

Student kome se dodeljuje stipendija ima obavezu da u prvih šest meseci po završetku studija traži zaposlenje na teritoriji Subotice i dužan je da o tome obavesti Sekretarijat za društvene delatnosti Gradske uprave sa priloženom potvrdom poslodavca.

Prijava na konkurs obavlja se popunjavanjem obrasca prijave, koji se preuzima u Gradskom uslužnom centru, odnosno na zvaničnoj internet stranici grada.

Konkurs je otvoren do 14. novembra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari