Najbolji fudbaleri Srbije ne moraju ništa na večerašnjem gostovanju Litvaniji, ali žele sve u zadnjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

 

Stadion: Marijanpolj. Kapacitet: 25.000. Sudija: Anton Guenov (Bugarska).

Litvanija: Karčemarskas, Semberas, Dedura, Stankevičijus, Kijanskas, Alunderis, Panka, Česnauskis, Danilevičijus, Sernas, Raznauskas. Selektor Hoze Suseiro.

Srbija: Dišljenković, Rukavina, Dragutinović, Subotić, Obradović, Milijaš, Petrović, Tošić, Ninković, Kačar, Pantelić. Selektor Radomir Antić.

 

Pošto su prebrinuli i proslavili plasman na takmičenje u Južnoj Africi, selektor Radomir Antić i njegovi igrači bi da ga uveličaju još jednom pobedom i partijom za svoju i dušu navijača u našoj zemlji, ali i kojim bodom više za poboljšanje koeficijenta u nekim budućim takmičarskim ciklusima. Mada je goleada protiv Rumunije oduzela rezultatski naboj duelu sa selekcijom bivše sovjetske republike, „orlovi“ hoće i u njemu da pokažu kako su i zašto sa 43. mesta na početku mondijalske trke izbili na visoku 13. poziciju na rang listi Svetske fudbalske federacije i postali hit tema u svetu fudbala.

– Bez obzira na probleme sa povredama i kartonima nekolicine prvotimaca, i ovog puta idemo na pobedu. Mnogi koji do sada nisu imali prilike da igraju u kvalifikacijama dobiće šansu u Litvaniji, jer su to zaslužili svojim radom i odnosom prema reprezentaciji – komanduje juriš na osmi trijumf selektor Radomir Antić i najavljuje izmene u startnoj jedanaestorci zbog neigranja Kuzmanovića, Stankovića (parni kartoni) i Vidića (povreda).

Čovek najzaslužniji za uzdizanje našeg reprezentativnog fudbala očekuje od svojih pulena i da ponove partiju, zbog koje se prošle subote u Srbiji lumpovalo do ranih jutarnji sati.

– Ne smemo da pokvarimo radost koju smo doneli našem narodu pobedom nad Rumunijom – zna iskusni stručnjak da se rejting i autoritet stiču i zadržavaju ozbiljnošću i pozitivnim rezultatima.

Ni dvostrukom strelcu u prošlom kolu Milanu Jovanoviću nije svejedno na koji način će Srbija da stavi tačku na neverovatnu godinu iza sebe.

– Nismo turistički došli u Litvaniju, hoćemo da se oprostimo od ovih kvalifikacija kako dolikuje. Nije bitno koga će selektor poslati na teren, važno je da svaki pojedinac uživa u igri i tome što je deo reprezentacije o kojoj priča ce svet. Dobijem li koji minut, potrudiću se da postignem još koji gol. Toga nikada dosta – kaže krilni vezista Standarda iz Liježa, hit „roba“ na tržištu igrača i verovatno pojačanje nekog od velikih evropskih klubova u narednom zimskom prelaznom roku.

Štoper Lacija Aleksandar Kolarov, koji je protiv Rumuna istisnuo Obradovića i Dragutinovića sa mesta levog beka, priznaje da je ekipa malo umorna, ali tvrdi da joj ne nedostaje motiva u revanš meču sa Litvancima. U Beogradu, pre tačno 12 meseci, „orlovi“ su pobedili pogocima Ivanovića, Krasića i Žigića.

– Imali smo razloga za opuštanje i slavlje posle Rumunije. Varaju se, međutim, Litvanci ako misle da smo se raspustili. Tek sada nam je stalo do pobedničkog završetka kvalifikacija. Velike ekipe moraju uvek da imaju maksimalne ambicije. Zašto prekidati ovaj talas pozitivnih igara i rezultata – kaže defanzivac italijanskog Lacija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari