Za vikend povratak obilnih pljuskova, na snazi narandžasti meteo alarm 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je upozorenje na intezivne pljuskove, jak olujni vetar i lokalnu pojavu grada za područje Beograda, severne i zapadne Srbije.

Kako je objavljeno na sajtu RHMZ-a U petak 23. juna, posle podne i uveče u severnim i zapadnim krajevima Srbije i u Beogradu se očekuje jače naoblačenje sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom, jakim i olujnim vetrom i pojavom grada u zoni najintenzivnijih plјuskova, kao i većom količinom padavina za kratak vremenski period (20 do 30 mm).

Prema podacima RHMZ u petak uveče se očekuje nailazak nestabilne vazdušne mase koja će brzo preći preko naše zemlje ali može doneti vremenske nepogode.

Kako se navodi na sajtu RHMZ-a zbog očekivane pojave vremenskih nepogoda, na snazi će biti narandžasti meteo alarm.

U subotu 24. juna tokom dana plјuskovi i grmlјavina će biti izraženi na istoku i jugu Srbije u oblasti od Borskog i Zaječarskog okruga, Homolјa, preko dela Pomoravlјa i jugoistočne Srbije ka Kosovu i Metohiji, pa će u ovoj oblasti lokalno pasti i preko 30 milimetara kiše uz pojavu grada i jakog ili olujnog vetra u zoni najintenzivnijih plјuskova.

U nedelјu kako RHMZ javalja neće biti uslova za nepogode, smenjivaće se sunčani i oblačni intervali, a kratkotrajna kiša ili plјusak biće mogući još ponegde na istoku i jugoistoku Srbije, kao i u brdsko-planinskim predelima.

U ponedelјak 26. juna biće pretežno sunčano u svim krajevima Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari