Za vikend u Zrenjaninu zbog saobraćajnih prekršaja 151 prekršajni nalog 1Foto: Beta/MUP Srbije

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, od toga tri nezgode sa povređenim licima i jedna nezgoda sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo teške telesne povrede i dva lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 360.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, neustupanje prvenstva prolaza , neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola  i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 25 učesnika u saobraćaju i izdato je 151 prekršajni nalog.

Istovremeno, iz saobraćaja je isključen 21 vozač, od toga 13 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, dva vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, dva vozača zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere i tri vozača zbog ostalih razloga.

Od ukupno 13 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržano je šest vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena
količina alkohola u organizmu prelazila dozvoljenu granicu alkohola u organizmu, i jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Takođe iz saobraćaja je isključeno osam vozila, od toga četiri vozila jer nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila, i četiri vozila zbog tehničke neispravnosti , navodi zrenjaninska policija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari