Ukupno 530.000 dinara vrednost je ugovora o sufinansiranju koji je pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Milorad Đurić potpisao sa predstavnicima četiri institucije kulture u Zrenjaninu.

Na osnovu završenih konkursa u oblasti kulture, pokrajinski sekretarijat za kulturu odobrio je sufinansiranje četiri projekta, pa će tako Narodni muzej u Zrenjaninu dobiti 200.000 dinara za projekat „Zaštitna arheološka iskopavanja srednjovekovne nekropole i praistorijskog naselja na obali Tamiša u Sečnju“. Zavodu za zaštitu spomenika kulture iz pokrajinskog budžeta biće usmereno 150.000 dinara za projekat „Narodno graditeljstvo Rumuna u selima srednjeg Banata“, a Kulturnom centru u Zrenjaninu 80.000 dinara za enciklopediju „Istorija zrenjaninskog rok end rola“.

Pokrajinski sekretar potpisao je u Skupštini grada Zrenjanina i ugovor o sufinansiranju projekta „Očuvanje tradicije“, za koji je Kulturno-umetničko društvo „Arsenije Teodorović“ u Perlezu dobilo 100.000 dinara. Nakon potpisivanja ugovora, gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov i pokrajinski sekretar Milorad Đurić obišli su Narodno pozorište „Toša Jovanović“ i Narodni muzej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari