Zbog toga što voda nije zdravstveno ispravna, na osnovu Rešenja donetog od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Republičkog sanitarnog inspektora, a u skladu sa Zakonom o vodama i Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće kao i Zakonom o opštem upravnom postupku, u Gradskoj opštini Kostolac je doneta Odluka o Zabrani kupanja na plaži “Topoljar”.


U nedavnoj akciji “Očistimo Srbiju” na sređivanju kostolačke plaže učestvovalo je oko 200 volontera, radnika PD RIO, komunalaca i gnjuraca koji su na najbolji mogući način odradili sve kako bi plaža spremno dočekala početak sezone kupanja. Pokazalo se međutim da nije bilo dovoljno, ma koliko to bilo van njihove moći jer je reč o mnogo kompleksnijem problemu koji godinama uprkos upozorenjima stručnjaka nije rešavan. Reč je o vodi iz takozvanog „Pečanskog Dunavca” u koji nesavesni pojedinci uprkos zabrani peru svoje traktorske cisterne za prskanje njiva protiv korova i drugih potreba, a ta se voda ispumpava u kostolački putem Crpne stanice koja reguliše nivo vode.

Kako saznajemo, ovo će biti jedna od tema današnje sednice Veća Gradske opštine Kostolac na kojoj će se utvrditi uzrok zagađenja vode i preduzeti određene mere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari