Zagađenost vazduha u Srbiji ponovo alarmantna

Ostavite komentar


  1. Ovo je alarmantno stanje… Jel imamo mi ministarstvo zastite zivotne stedine i ste radi ministar?

    1. MInistarstvo je apelovalo na gradjane da svi istovremeno naprave promaju i izluftiraju grad

  2. Jutros je Beograd bio 2. posle Pekinga na planeti zemlji po zagadjenju.
    Od normalnih 40 koja je vrednost po svetu, Beograd je imao 208, Peking 238.
    Zlatno doba i vazduh je upropasten.

  3. Sluzbene merne stanica mere duplo ili troduplo manje nego AirVisual Pro.
    Pre mesec dana niste mogli da nadjete i ni jedno citanje pm2.5 u mrezi SEPA, danas ih radi desetak i svi pokazuju duplo manje nego sto jeste. Neko je i tu krenuo da jede sendvice.

  4. Ja sam par puta ove zime slao zalbe inspekcijama za Radoja Dakica, bez uspeha. Ljudi lože ugalj i automobilske gume, jezivo.

  5. Pored svih “tihih” ubica teški metali i elektrosmog su najopasniji. Evidentno je da na nivou države ne može ništa da se uradi jel da može već bi bilo urađeno. Prema tome, ako se sami ne zaštitimo niko nas zaštititi neće. Delimično rešenje ipak postoji svugde na svetu pa i kod nas ali se o tome ne priča dovoljno, jer nažalost imamo informacije o svemu osim o onome o čemu bi smo morali da imamo a to je zdravlje. Akumulacija teških metala u organizmu koje unosimo putem vazduha ili hrane može se smanjiti primenom nekih čajeva poput crvenog zdravca i suplemenata kao što su cilantro i detoxamin koji imaju mogućnost da vežu određene teške metale pa čak i člestice azbesta i eliminišu ih iz organizma. Drugo ako ne možemo da udišemo normalan vazduh napolju možemo koristiti prečišćivače vazduha u stanovima ili kancelarijama. Sve što što uradimo za naše zdravlje pa čak i male stvari koje činimo bolje su nego da ne uradimo ništa.

  6. Ima rešenja za one koji imaju novca i brinu o svom zdravlju, makar u svom stanu ili kuči. Ruski ambilife aparat za prečišćivanje vazduha koji se može naći i u Srbiji.

  7. Na Novom Beogradu je puno pecenjara. Iz svake se dimi vise nego iz dimnjaka toplane. I dokle tako? Svi misle da njima to ne smeta. Ovo nema veze sa politikom. Ovo ima veze sa svacijim zivotom. I sve ovo moze da se resi za nedelju dana, ali koga briga da li zivimo u zdravoj sredini. Da li je vlast zavrsila ikakve skole da spozna gde nas vodi ovo zagadjenje?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.