Zagorka Dolovac predstavila program organizacije i unapređenja rada javnog tužilaštva 1Foto: Aleksandar Roknić

Aktuelna republička javna tužiteljka i kandidatkinja za još jedan mandat za tu funkciju Zagorka Dolovac, kako danas piše Politika, predstavila je u ponedeljak, bez prisustva javnosti, Državnom veću tužilaca program organizacije i unapređenja rada javnog tužilaštva za period od 2022. do 2028. godine.

Prema najavi na sajtu DVT, Dolovac je u pondeljak u devet sati trebalo da predstavi svoj program u prostorijama tog tela u Resavskoj, ali je, po nezvaničnim saznanjima Politike, ona to učinila u prostorijama Republičkog javnmog tužilaštva, gde su joj kancelarije.

Mediji su bili zainteresovani da čuju plan rada Dolovac u novom mandatu, ali im to nije bilo omogućeno.

Na sajtu DVT objavljeni su delovi predstavljenog programa, u kojima se navodi da su prioriteti u radu odlučna borba protiv kriminala, naročito protiv korupcije, jačanje međunarodne saradnje, povećanje efikasnosti krivičnog gonjenja kroz efikasnu primenu tužilačke istrage.

Nadam se da ću biti u mogućnosti da nadogradim prethodno ostvareno i još više doprinesem vladavini prava i efikasnijem radu pravosuđa, navela je između ostalog Dolovac, koji se kandiduje za treći mandat na istj funkciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari