Zagorka Dolovac uvredila tužioca Predraga Milovanovića: "Ovaj je stvarno kreten" 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

„Ovaj je stvarno kreten”, reči su kojima se vrhovna tužiteljka Srbije Zagorka Dolovac obratila nepodobnom kolegi Predragu Milovanoviću na današnjoj sednici Vrhovnog saveta tužilaštva (VST) nakon što je pokušala da preuzme vođenje sednice tog tela i predsednika Branka Stamenkovića natera da ignoriše prigovore dvojice nepododobnih tužilaca i članova Saveta, piše Nova.rs. Nakon što je Danas preneo tekst Nove.rs povodom ovog slučaja oglasilo se Visoki savet tužilaštva.

Vređanju tužioca Milovanovića je, kako prenosi Nova.rs, prethodila zamerka drugog neposlušnog i nepodobnog člana saveta tužioca Borisa Pavlovića, koji je izneo zamerke na vođenje zapisnika sa prethodne sednice.

„Molim vas, mi smo usvojili zapisnik, predsendiče ajde, nemojte molim vas sad toliko širiti priču. Dali ste reč svima da se jave povodom zapisnika, nisu se javili, molim vas, pa nemamo vremena“, doviknula je Dolovac predsedniku VST Branku Stamenkoviću koji je pokušavao da sasluša prigovor Pavlovića na sadržaj zapisnika.

„A gde žurite?“, upitao je Milovanović Dolovčevu, na šta je ona odgovorila: „Šta Vas briga gde ja žurim?“

Milovanović: „Je l‘ Vi ovde vodite sednicu? I ja imam obaveze.“

Dolovac: „Nemate! Osim članstva u VST vi nemate nikakve obaveze“

Milovanović: „Naravno da imam“.

Dolovac: „Molim vas, predsedniče, da poštujete i naše vreme“.

Republička javna tužiteljka je potom posegnula za flašom vode i izgovorila: „Ovaj je stvarno kreten!“.

Sudeći po onome što je usledilo na snimku, Milovanović očigledno nije čuo kako ga je Dolovac nazvala, što bi se, kako ocenjuje Nova.rs, moglo nazvati direktnim disciplinskim prekšajem vrhovne tužiteljke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari