Visoki savet tužilaštva: Netačno preneta izjava Dolovac, nije uvredila kolegu 1Foto: Aleksandar Roknić

Visoki savet tužilaštva (VST) saopštio je danas da je u medijima netačno preneta informacija da je vrhovni javni tužilac Zagorka Dolovac uvredila kolegu Predraga Milovanovića na jučerašnjoj sednici tog saveta.

Kako navodi savet, mediji su preneli da je Dolovac rekla „Ovaj je stvarno kreten“, a tvrde da je ona u stvari rekla „Ovo je sada preterano“.

„Član saveta, gospođa Dolovac, reagovala je na procesnu zloupotrebu prava članova Saveta, Borisa Pavlovića i Predraga Milovanovića, da učestvuju u diskusiji po tačkama dnevnog reda tako što su tokom prelaska na narednu tačku usvojenog dnevnog reda sednice, bez odobrenja ponovo započeli raspravu o zaključenoj tački suprotno odredbama Poslovnika o radu VST“, navodi se u saopštenju.

Dolovac je, kako tvrde, nakon uzajamne razmene komentara, a kao „privatnu, ne javnu“ reakciju izjavila „Ovo je sada preterano“.

VST je u saopštenju naveo da će razmotriti dalje zakonske mere koje su mu na raspolaganju radi „otklanjanja povrede svog ugleda i integriteta, pokušaja nedozvoljenog uticaja, kao i naplate štete koja je nastala tim povodom“, protiv medija koji su preneli tu vest.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari