Na konstitutivnoj sednici novog opštinskog parlamenta u Bosilegradu odbornici su po četvrti put zaredom za predsednika opštine izabrali Vladimira Zaharijeve iz redova Demokratske stranke Srbije.


– Nastavićemo da poboljšavamo uslove života u našoj opštini u kojoj osamdeset procenata stanovništva predstavlja bugarska nacionalna manjina. Zalagaćemo se za unapređenje zajedničkog suživota, kao i za veću pomoć države Srbije. Računamo i na projekte prekogranične saradnje sa susednom Bugarskom kako bi život ovde bio bolji – rekao je za Danas Zaharijev. Prema njegovim rečima njegovim rečima prioritet predstavlja otvaranje preduzeća, jer pogon Kompanije „Jumko“ odavno ne radi, zašta će biti neophodna pomoć nadležnih ministarstava.

– Većina stanovnika ovde je živela od berbe borovnica i lekovitog bilja, ali u požarima ti zasadi su kompletno uništeni, pa će i to biti zadatak za novu lokalnu samoupravu iako je teško preko noći obnoviti zasade koji su uništeni pod nerazjašnjenim okolnostima – naveo je Zaharijev. On je u dva mandata bio i poslanik DSS u Skupštini Srbije.

Na lokalnim izborima u ovoj pograničnoj opštini DSS koju predvodi aktuelni predsednik opštine osvojila je 52 procenta glasova i od 31 odborničkog mesta ovoj stranci je pripalo 19. U opoziciji su DS sa pet, SOS sa tri te SDPS i URS sa po dva odbornika. Opština Bosilegrad uz Trgovište spada među najsiromašnije opštine u Pčinjskom okrugu, ali i u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari