ZaječarFoto: Glas Zaječara

U Osnovnom javnom sudu u Zaječaru danas je trebalo da bude održan Glavni pretres po predmetu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru br. K-520/2019 na kome je trebalo da se pojave okrivljeni Milan Stanković i oštećena Stanković Maja.

Suđenje je odloženo jer se na sudu pojavio samo okrivljeni Milan Stanković, dok advokat oštećene nije mogao da dođe, a oštećena Maja Stanković nije dobila poziv.

Na današnjem ročištu samo su izneseni predlozi u vezi postupka. Advokat okrivljenog, predložila je nove svedoke koji bi trebalo da svedoče o tome kako je okrivljeni Milan Stanković trpeo psiho-fizičko nasilje. Tužilac se usprotivio tom predlogu, jer navedeni svedoci nisu mogli da budu upoznati sa onim što se desilo, međutim, sudija je uvažio predlog odbrane i zakazao glavni pretres za 13. februar.

Jedan od svedoka koji je predlozen od strane odbrane Milana Stankovića je i gradonačelnik Zaječara Boško Ničic, što jeste čudno, jer je Ničić 6. jula prošle godine (samo 5 dana nakon incidenta) za portal Zaječaronline rekao da ne zna nista o ovom slučaju. Danas je advokat odbrane međutim rekao da je Stankovic odmah posle događaja zvao Ničića i ispričao mu šta se desilo. Postavlja se pitanje: Kako onda Ničić nije znao da je reč o Stankoviću kada su ga novinari portala Zaječaronline pitali o tome?

Nakon informacije koja se pojavila u javnosti i pisanja našeg portala o tome da se dogodilo nasilje u porodici u kome je učestvovao visoki funkcioner Srpske napredne stranke Milan Stanković, do danas to niko nije zvanično potvrdio, a sem inicijala i naloženih mera javnost ništa nije saznala. Odgovore smo tražili i od centrale Srpske napredne stranke, čiji je Stanković istaknuti član i od Gradske uprave Zaječar, čiji je Stanković visoki funkcioner.

Današnjim ročištem, potvrđeno je pisanje našeg portala i nagađanja javnosti o kome je zapravo reč.

Podsetimo, 1. jula prošle godine policija je postupila po prijavi jedne ženske osobe za nasilje u porodici. Preduzete su sve zakonom predviđene mere i radnje u takvim slučajevima i o događaju je obavešteno nadležno tužilaštvo.

Dva dana kasnije, Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru potvrdilo je da je do incidenta došlo, „da se radi o M.S. rođenom 1969. godine i da je izrečena hitna mera privremenog udaljenja mogućeg učinioca iz stana i privremena zabrana mogućeg učinioca da kontaktira žrtvu nasilja M.S, rođenu 1976. godine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari