Zaječar: Predstavljen projekat “Feliks Romuliana digitalna laboratorija” 1Foto: M.S.

Juče je u Tehničkoj školi u Zaječaru predstavljen projekat “Feliks Romijana digitalna laboratorija“ koji su zajedno radili Narodni muzej u Zaječaru i Centar za urbani razvoj, uz podršku Uneska.

U okviru ovog projekta, učenici srednjih škola koji su u njemu učestvovali, predstavili su svoje radove, koji su nastali za vreme trajanja projekta.

Maja Franković  iz Narodnog muzeja Srbije, saradnik na ovom projektu, istakla je da je cilj ovog projekta da podstaknu mlade da naprave sadržaje koji su interesantni njihovoj generaciji.

“Projekat je zamišljen kao radionice sa srednjoškolcima iz različitih srednjih škola u Zaječaru, gde je naša ideja bila da se u saradnji sa mladima, napravi jedna nova prezentacija lokaliteta “Felix Romuliana”, koja bi bila atraktivna za mlađu publiku”, istakla je ona.

Prema njenim rečima imali su četiri modula kroz koja su zainteresovanim učenicima, koji su se prijavili da učestvuju u radionici, približe kulturno nasleđe ovog kraja i pokušaju da ih podstaknu da oni upotrebe svoju maštu i kreativnost, kako bi napravili sadržaje koji su interesantni njima i njihovim vršnjacima.

Zaječar: Predstavljen projekat “Feliks Romuliana digitalna laboratorija” 2
Foto: M.S.

Maja Živić, rukovodilac ovog projekta, kazala je da je ovo bila prilika da jedni od drugih puno toga nauče.

“Ovoj projekat ima za cilj jačanje svesti kod mladih o značaju kulturnog nasleđa i edukaciji njihovih vršnjaka. Naziva se “Digitalna laboratorija” i relaizovan je u saradnji sa gimnazijom i tehničkom školom u Zaječaru. Deca su bila jako kreativna, i kroz ovaj projekat oni su pokazali šta nama nedostaje”, istakla je ona.

Srednjoškolci su dobili sertifikate za učešće u projektu, kao i predstavnici škola.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari