Zaječarci iz ulice Vasilije Đurović Žarki pola veka čekaju asfalt: Posle kiše lakše im je da je preplivaju nego prepešače (FOTO) 1Foto: M.S.

Stanari ulice Vasilije Đurović Žarki u Zaječaru, više od 50 godina čekaju asfalt. Posle svake kiše njihovu ulicu je lakše preplivati nego proći. Od izbornog obećanja ostala je samo rizla.

Nije tajna da u Zaječaru, u naselju Kotlujevac, već decenijama stanari pojedinih ulica, čekaju ono što predstavlja život dostojan čoveka – asfalt.

Ulica Vasilija Đurovića Žarkog nakon svake manje kiše, bukvalno postaje neprohodna. Rupe koje su se vremenom otvorile napune se vodom, pa je lakše plivati nego hodati.

Jedan od stanara ove ulice kaže da otkako se tu doselio, ulica nije asfaltirana, dok one pored jesu.

„Ja sam ovde od 1966. godine. Okolne ulice su vremenom asfaltirane, dok kod nas nikako da dođe asfalt. Naša ulica jedino što je videla jeste rizla pred svake izbore. Samo nasipaju rizlu, poravnjaju i to je to“, objašnjava sagovornik Danasa.

Prema njegovim rečima, kada padne kiša rupe se napune vodom, zatim se pojavi blato, pa je bolje ovu ulicu izbegavati u to vreme, ako ne želite da kući dođete prljavi.

Zaječarci iz ulice Vasilije Đurović Žarki pola veka čekaju asfalt: Posle kiše lakše im je da je preplivaju nego prepešače (FOTO) 2
Foto: M.S.

Kako on kaže, nivo ulice je bio 70 centimetara niži, ali vremenom od bacanja rizle, ulica se podigla iznad nivoa dvorišta, što je dodatni problem za sve stanare.

Sagovornik Danasa dodaje i to da su nadležni pred izbore poslednji put bacili rizlu i da su obećali asfaltiranje, ali nakon godinu dana, od asfalta je ostalo samo obećanje.

I još jedan stanar ove ulice revoltiran je kako se grad ophodi prema stanarima ovog dela Zaječara, i kaže da je već sit obećanja.

„Obećavaju godinama da će našu ulicu srediti. Pogledajte kako izgleda. Da li je ovo normalno? Rupa do rupe. Šta oni misle, da to što su bacili rizlu, problem je rešen? Ne radi se to tako. Nekome je grad majka, a nekom maćeha“, objasnio je naš sagovornik.

Problemi stanara ovog najvećeg naselja u Zaječaru ovde ne prestaju. Ulica Vasilija Đurovića Žarkog je samo jedna od ulica koja je obećana da će biti sređena pred izbore.

Izbori su prošli, ali su obećanja ostala. Već stižu novi izbori, ali ostaje pitanje, da li će i sada biti samo obećanja ili asfalt konačno stiže?

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari