Zaječarsko pivo pokrenulo akciju "Otvorimo zajedno Narodni muzej" 1

U susret otvaranju Narodnog muzeja 28. juna, Zaječarsko pivo pokrenulo je akciju „Otvorimo zajedno Narodni muzej“, u okviru koje se Narodnom muzeju donira po jedan dinar od svake prodate specijalno dizajnirane limenke sa motivima slika koje se čuvaju u našoj najstarijoj muzejskojinstituciji.

Do sada je u ovoj akciji prikupljeno više od 30.000 evra.


Kroz ovu akciju Zaječarsko pivo želi da podseti na jednog od najvećih srpskih pejzažista koji je slikao sremske predele, Savu Šumanovića.
Sa više od trista slika sa motivima iz Srema, danas se može reći da je Šumanović bio pravi ambasador šidskog kraja.

Kao i davne 1939. godine, građani će ponovo uživati u pojedinim Šumanovićevim slikama Šida u Narodnom muzeju u Beogradu od 28. juna.

Sa namerom da posle više od 15 godina pomogne otvaranje najstarijeg muzeja u Srbiji, Zaječarsko pivo pokrenulo je akciju „Otvorimo zajedno Narodni muzej“. U okviru ove društveno odgovorne kampanje, za otvaranje Narodnog muzeja biće izdvojen po jedan dinar od svake prodate limenke sa „Motivom iz Šida“ Save Šumanovića, kao i ostalih iz specijalno dizajnirane serije limenki Zaječarskog piva sa remek-delima srpskog slikarstva koja se čuvaju u Narodnom muzeju u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari