Zajedničko dranje žena da bi se čule

Jelena Lalatović i Marija Runić o 8. martu, položaju žena tokom pandemije, ženskoj perspektivi u političkom životu

Ostavite komentar


  1. „To je društvo u kome će žene moći računati na dobre vrtiće i škole i jednako angažovanje muškaraca oko djece i u kućnim poslovima.“

    To „društvo“ se zove muž i porodica. Na vama je da malo pripazite za koga se udajete, a ne kao grlom u jagode, pa posle krivo „društvo“.

    I još nešto: detetu trebaju oba roditelja, zato ne pravite dete sa osobom sa kojom ne planirate da živite i to dete podižete. Da ne bi opet „društvo“ bilo krivo.

    Možda i jeste krivo „društvo“ , što ne štroji na vreme…

  2. I pobogu bre, da li vi znate značenje reči „dranje“?

    … „dranje žena“ …

  3. „već će muškarci i žene zajedno ispravljati istorijske nepravde prema ženama – kaže Runić.“

    Tačno 8 mart je dan žena koji slavi pokret žena da se uvaži kao grupa( drugog pola)koja ima prava da radi, da glasa, da učestvuje u poličtikom životu itd.,itd! Posle feministički pokret se borio za pravo žena za njihove seksualne slobode. I na kraju je došao radiklalni feminizam( od manje seksualno privlačnih žena, da ne kažemo ružnih, ali sigurno koje nemaju dovoljnju pažnju mušakraca) da u suštini muskarca treba gledati kao na neprijatelja, neko ko ugrožava bezbednost žene( kako one da znaju koji nije agresivan?,i na druge mnoge načine ne mora agresijom), u najmanju ruku muškarcima ne treba verovati u njihovom odnosu prema ženama. Da dodam svaki muškarac kao mladji kad je noću sam prolazio pored neke grupe muškaraca osetio se nelagodno ( ko kaže da nije laže, nikad se ne zna, a preko dana to naravno nije slučaj).

    “ a pritom nema žene koja barem jednom nije iskusila muško nasilje, uznemiravanje, omalovažavanje ili sputavanje“

    Kao mnogi muškarci od mnogih drugih muskaraca i naravno žena. Okej vidimo da je vaš stav prihvatanje radikalnog feminizma( u najmanju ruku muškarcu se ne treba verovati) i šta želite time da postignete? Nesveno ( priča da muskarci i žene budu potpuno jednaki baš u svemu je neostvarljiva) da ostvarite nadmoć žene nad muškarcem u društvu( društvo Amazaonki), da vas muškarac poštuje, veliča, obožava kao što ste vi njega tog muškarca digli na pedijastal u istoriji, a on vam naneo nepravde. Ko zna, možda se i ostvari. A zbog medijske kamapnje protiv zlikovca muškaraca prervoriće se sve to u kontradiktornost, gde neće muškarci da vam pomažu( valjda u njegovom uništenju), nego će samo distancirati od ženskog pola,što će dovesti do mnogo većih posledica!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.