Predstavnici turističkih organizacija regije Zapadna Srbija i crnogorskog regiona Bjelasica i Komovi potpisali su juče u Regionalnoj privrednoj komori Užica protokol o saradnji. Njime je predviđeno stvaranje zajedničkog turističkog proizvoda, zajednički nastup na turističkim tržištima i konkurisanje za pretpristupne fondove Evropske unije.

Tatjana Drakula Medenica, direktorka Turističke organizacije regije Bjelasica-Komovi, rekla je da ova organizacija godinama uspešno sarađuje sa užičkim regionom i da je potpisani protokol posledica takve saradnje. – Gosti iz Srbije dolaze na crnogorsko primorje, ali mi želimo da ih dovedemo i u naš region – rekla je ona i dodala da ta turistička regija obuhvata šest opština na severu Crne Gore, Nacionalni park Biogradska gora, a odnedavno i planinu Prokletije, koja je posebno zanimljiva turistima iz Srbije. Istakavši da je taj deo Crne Gore poznat po centrima za skijanje, ona je navela da se turistima i u letnoj sezoni nude različiti sadržaji, poput planinarenja, planinarskog biciklizma, raftinga, splavarenja, kajaka i drugih, a potom navela da taj region poseduje hotele sa dve do četiri zvezdice sa ukupno 1.500 ležaja.

Ocenivši da su turističke ponude dva regiona kompatibilne, Miroslav Rađen, direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija, koja obuhvata deset opština u tom delu Srbije, naveo je da će ovim protokolom biti definisana načela buduće saradnje, koja bi trebalo da poveća turistički promet oba regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari