Zajedno do boljih uslova za boravak u obdaništima 1

Potpisivanjem ugovora Ugovora o donatorstvu kako bi se istražile mogućnosti za unapređenje predškolskih ustanova u selima Brestovac, Metovnica i Slatina u opštini Bor, Kompanija Rakita i Fondacija “Novak Đoković”, načinile su prvi korak ka realizaciji projekta usmerenog ka ruralnim područjima borske opštine.

Cilj je da se mališanima starosti do pet godina omoguće bolji uslovi za boravak u obdaništima i kreativno obrazovanje, navodi se u saopštenju kojim se oglasila kompanija Rakita, koja obavlja geološka istraživanja budućeg rudnika bakra, na projektu Čukaru Peki.

– Želja Fondacije je da omogućimo deci iz socijalno ugroženih sredina da rastu, da se igraju i da se razvijaju u stimulativnom, kreativnom i bezbednom okruženju, istovremeno učeći da poštuju druge i brinu o svojoj okolini – navode u Fondaciji koja nosi ime proslavljenog srpskog tenisera.

Kompanija Rakita i Fondacija Novak Đoković, kada je reč o administrativnim poslovima u realizaciji ovog vrednog projekta, očekuju dobru saradnju sa lokalnom samoupravom u Boru jer je delatnost predškolskog obrazovanja i vaspitanja od neposrednog društvenog interesa i ostvaruje se kao javna služba ne teritoriji Opštine Bor. I ovim projektom, kompanija Rakita i u 2018. godini nastavlja da doprinosi lokalnoj zajednici, ovog puta u partnerstvu sa Fondacijom “Novak Đoković” koja pomaže deci u socijalno ugroženim sredinama u Srbiji. Tokom prošle godine Rakita je za podršku lokalnoj zajednici kroz projekte zapošljavanja,  zdravstva i obrazovanja, izdvojila 50.000 dolara.

Inače, Rakita Exploration d.o.o. (Rakita) je srpska kompanija koja trenutno vrši istražne radove u Timočkoj Krajini u istočnoj Srbiji, blizu Bora. Ova kompanija poseduje dozvolu za geološka istraživanja za projekat Čukaru Peki i u zajedničkom je vlasništvu kanadske rudarske kompanije Nevsun Resources Ltd. (Nevsun) i kompanije Freeport-McMoRan Exploration Corporation (Friport). Rudno ležište Čukaru Peki podeljeno je na „gornju zonu” i „donju zonu”. Nevsun drži 100 odsto udela u gornjoj zoni i izvođač je projekta. U donjoj zoni, nakon izrade Studije izvodljivosti gornje zone, Nevsun će imati 46 % udela u donjoj zoni, a Friport preostalih 54 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari