– Aukcija za prodaju Javnog preduzeća Radio Pirot, jedinog neprivatizovanog medija u toj opštini, biće održana 19. februara, a rok za otkup dokumentacije je 10. februar. Početna cena preduzeća je 4,3 miliona dinara, minimum investicija je 937.000 dinara, depozit 2,1 milion dinara, a otkup dokumentacije 40.000 dinara.

U Radio Pirotu zaposleno je 11 radnika, a za odlazak uz otpremninu koju je obezbedila opština Pirot kao osnivač, prijavilo se dvoje novinara. Radio Pirot ima prostorije površine 102 metra kvadratna u centru grada i suvlasnik je parcele na kojoj je nekada bio predajnik tog radija. Direktor i glavni i odgovorni urednik Radio Pirota Olivera Kitanović rekla je da zainteresovanih kupaca ima, ali da je poražavajuće to što većinu zanima poslovni prostor. – Niko nije pitao da li radio ima dozvolu za rad, kakav program emituje, kakav je kadrovski potencijal i tehnička opremljenost. Jedino je potencijalni kupac iz Bugarske bio zainteresovan za frekvenciju i pitao da li imamo optički kabl – rekla je Kitanovićeva. Prema njenim rečima, potencijalni kupci dolazili su i premeravali prostorije radija, a bilo je zainteresovanih i za površinu njive na kojoj je nekada bio radijski predajnik.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić rekao je da je Opština izdvojila novac za nesmetan rad tog medija u prvih šest meseci ove godine, plate za 11 zaposlenih, a spremna je i da isplati i otpremnine. – Ako se Radio Pirot privatizuje pre toga, ostatak novca biće iskorišćen kao pomoć budućem vlasniku za nesmetano funkcionisanje u narednom periodu – rekao je Vasić.

U Pirotu, pored Radio Pirota, postoje još dve privatne radio stanice, dve televizije i dva nedeljna lista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari