Žalba studentkinje Jovane Popović odbijena, novo ročište od nedelje 1Foto: Stefana Savić

Pred višim sudom u Zrenjaninu odbijena je drugostepena žalba studentkinje Jovane Popović iz Kikinde, autorke pesme „Bagra“, koja se nalazi u Zabeli na izdržavanju kazne od mesec dana zbog optužbi da se nije pridržavala mera zdravstvenih propisa tokom epidemije.

Ovo je zvanično potvrđeno Danasu iz Višeg suda. Kako saznajemo, novo ročište u ovom predmetu zakazano je za 16. april. Advokat Nikola Šijan, branilac Jovane Popović, kaže da njoj mera pritvora svakako ističe u subotu.

– Mi tu imamo jedan novi momenat a to je da će se novo ročište održati od nedelje. Važan momenat je da mera pritvora ističe najkasnije 11. aprila kao dana nakon koga okrivljena delo ne može ponoviti i odbrana ukazuje na tu činjenicu. Zato ćemo u ponedeljak poslati zahtev za njeno puštanje na slobodu – objasnio je advokat Nikola Šijan.

On podseća da je Jovani pritvor najpre određen sa trajanjem do 22. aprila a pobijanim Rešenjem produžen do 30. aprila, što je nakon isteka perioda trajanja mere.

-Nakon isteka perioda trajanja mere ne postoji ni teorijska mogućnost da se delo koje se okrivljenoj stavlja na teret ponovi. Svako držanje u pritvoru osumnjičene nakon 28. marta je potpuno nezakonito i suprotno propisima, kao i činjenici da mera izolacije ističe znatno ranije u odnosu na meru pritvora – decidiran je advokat nikola Šijan.

U odgovoru Višeg suda u Zrenjaninu listu Danas navodi se da je rešenjem Višeg suda u Zrenjaninu od 7. aprila odbijena kao neosnovana žalba branioca okrivljene Jovane Popović, izjavljena protiv rešenja Osnovnog suda u Kikindi od 30. marta.

Kikinđanka Jovana Popović, studentkinja završne godine Muzičke akademije u Novom Sadu, autorka antirežimske pesme „Bagra“, u zatvoru u Zabeli je pod optužbom da nije poštovala meru karantina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari