Žalba studentkinje Jovane Popović odbijena, novo ročište od nedelje 1Foto: Stefana Savić

Pred višim sudom u Zrenjaninu odbijena je drugostepena žalba studentkinje Jovane Popović iz Kikinde, autorke pesme „Bagra“, koja se nalazi u Zabeli na izdržavanju kazne od mesec dana zbog optužbi da se nije pridržavala mera zdravstvenih propisa tokom epidemije.

Ovo je zvanično potvrđeno Danasu iz Višeg suda. Kako saznajemo, novo ročište u ovom predmetu zakazano je za 16. april. Advokat Nikola Šijan, branilac Jovane Popović, kaže da njoj mera pritvora svakako ističe u subotu.

– Mi tu imamo jedan novi momenat a to je da će se novo ročište održati od nedelje. Važan momenat je da mera pritvora ističe najkasnije 11. aprila kao dana nakon koga okrivljena delo ne može ponoviti i odbrana ukazuje na tu činjenicu. Zato ćemo u ponedeljak poslati zahtev za njeno puštanje na slobodu – objasnio je advokat Nikola Šijan.

On podseća da je Jovani pritvor najpre određen sa trajanjem do 22. aprila a pobijanim Rešenjem produžen do 30. aprila, što je nakon isteka perioda trajanja mere.

-Nakon isteka perioda trajanja mere ne postoji ni teorijska mogućnost da se delo koje se okrivljenoj stavlja na teret ponovi. Svako držanje u pritvoru osumnjičene nakon 28. marta je potpuno nezakonito i suprotno propisima, kao i činjenici da mera izolacije ističe znatno ranije u odnosu na meru pritvora – decidiran je advokat nikola Šijan.

U odgovoru Višeg suda u Zrenjaninu listu Danas navodi se da je rešenjem Višeg suda u Zrenjaninu od 7. aprila odbijena kao neosnovana žalba branioca okrivljene Jovane Popović, izjavljena protiv rešenja Osnovnog suda u Kikindi od 30. marta.

Kikinđanka Jovana Popović, studentkinja završne godine Muzičke akademije u Novom Sadu, autorka antirežimske pesme „Bagra“, u zatvoru u Zabeli je pod optužbom da nije poštovala meru karantina.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

13 reagovanja na “Žalba studentkinje Jovane Popović odbijena, novo ročište od nedelje”

 1. Glefao sam spot i oduševljen sam. Da sam mlađi, zaprosio bih ovu devojku. Plašim se da će pravdu morati da traži u Strazburu. Ne smemo to da dozvolimo. Sve org. koje se bave ljudskim pravima treba da pišu celom svetu o ovom i izvrše pritisak na diktatora da poštuje zakon i ivo divno dete puste na slobodu. Pravda za Jovanu!

 2. Treba objaviti i ZAPAMTITI ime sudije koji je doneo ovu nezakonitu meru. Pa onda podneti prijavu i traziti SMENU od strane Visokog saveta sudstva! I ne odustati dok nam oni ne obrazloze zasto stite sudiju koji donosi protivzakonite presude. A od sudija u Zrenjaninu naplatiti sva potrazivanja zabog obestecenja ove maltretirane devojke. Ne iz BUDZETA, kao sto to rade, pa njihove greske opet placamo mi. Vec iz njihovog dzepa.

   • Da bi zaista bio GOTOV trebalo bi da svi Srbi u vreme RTS dnevnika sa balkona u isto vreme puste pesmu Jovane Popovic u kojoj su očigledno oni koji je neosnovano drzali u zatvoru sam sebe prepoznali.
    Živela Srbija

 3. Po ko zna koji put ponavljam: sve beležiti! Imena ljudi, priverednih, uhapšenih, opštuženih, brojeve predmeta, imena policajaca (ukoliko je moguće),svakako imena sudija. Beležiti izjave političara sa njihovim imenima, njihovee postupke i akte koje su doneli i kako su ih doneli.
  To ne zastareva, kad banda bude otrana, svi će morati da odgovaraju, i odgovaraće!
  Tako i u slučaju ove devojke kojoj dajem apsolutnu podršku.

  • Apsolutno se slažem. To je trebalo raditi i za sve slučajeve posle 2og svetskog rata!

  • Ja pogana li vremena. Mnogo je više nečasnih i poslušnih sudija nego poštenih. Postoje čitavi regioni gde se ne može naći ni jedan misleći sudija koji po zakonu deli pravdu. Imaju visoko obrazovanje i funkcije, a mali su ljudi, uskih vidika i još sitnijeg srca. Devojci sva podrška i poštovanje, a spreman sam učestvovati u svakoj akciji koja bi ubrzala njeno oslobađanje. Ipak verujem da će to teško ići jer pevala je bagri o bagri, a bagra zna da je bagra i teško prašta kad je razotkriju i razgolite.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.