Žalba studentkinje Jovane Popović odbijena, novo ročište od nedelje

Ostavite komentar


  1. Glefao sam spot i oduševljen sam. Da sam mlađi, zaprosio bih ovu devojku. Plašim se da će pravdu morati da traži u Strazburu. Ne smemo to da dozvolimo. Sve org. koje se bave ljudskim pravima treba da pišu celom svetu o ovom i izvrše pritisak na diktatora da poštuje zakon i ivo divno dete puste na slobodu. Pravda za Jovanu!

  2. Treba objaviti i ZAPAMTITI ime sudije koji je doneo ovu nezakonitu meru. Pa onda podneti prijavu i traziti SMENU od strane Visokog saveta sudstva! I ne odustati dok nam oni ne obrazloze zasto stite sudiju koji donosi protivzakonite presude. A od sudija u Zrenjaninu naplatiti sva potrazivanja zabog obestecenja ove maltretirane devojke. Ne iz BUDZETA, kao sto to rade, pa njihove greske opet placamo mi. Vec iz njihovog dzepa.

      1. Da bi zaista bio GOTOV trebalo bi da svi Srbi u vreme RTS dnevnika sa balkona u isto vreme puste pesmu Jovane Popovic u kojoj su očigledno oni koji je neosnovano drzali u zatvoru sam sebe prepoznali.
        Živela Srbija

  3. Po ko zna koji put ponavljam: sve beležiti! Imena ljudi, priverednih, uhapšenih, opštuženih, brojeve predmeta, imena policajaca (ukoliko je moguće),svakako imena sudija. Beležiti izjave političara sa njihovim imenima, njihovee postupke i akte koje su doneli i kako su ih doneli.
    To ne zastareva, kad banda bude otrana, svi će morati da odgovaraju, i odgovaraće!
    Tako i u slučaju ove devojke kojoj dajem apsolutnu podršku.

    1. Apsolutno se slažem. To je trebalo raditi i za sve slučajeve posle 2og svetskog rata!

    2. Ja pogana li vremena. Mnogo je više nečasnih i poslušnih sudija nego poštenih. Postoje čitavi regioni gde se ne može naći ni jedan misleći sudija koji po zakonu deli pravdu. Imaju visoko obrazovanje i funkcije, a mali su ljudi, uskih vidika i još sitnijeg srca. Devojci sva podrška i poštovanje, a spreman sam učestvovati u svakoj akciji koja bi ubrzala njeno oslobađanje. Ipak verujem da će to teško ići jer pevala je bagri o bagri, a bagra zna da je bagra i teško prašta kad je razotkriju i razgolite.

  4. Pritvor je pomenutoj osobi odredjen u skladu sa zakonom, kao i drugim licima koji su kršili mera kućne izolacije. Kaznena politika u ovom trenutku jeste stroga, ali je verovatno nužan zbog opšte prevencije. Niti jedan sudija ne treba da odgovora zbog svojih odluka, ukoliko su one donete u skladu sa zakonom. U ovom slučaju sud je u pravu.

    1. Zapravo nije. Ne postoji pis. eno rešenje o izolaciji, samoizolaciji, ili bilo šta. Od nas se očekuje da budemo pravnici, da poznajemo zakone i pravila za vreme epidemije, da redovno kupujemo Slużbeni Glasnik, pa da onda, eventualno, zaslužimo da ne idemo u zatvor. Sve treba zapisati, ništa da se ne zaboravi, odmazda i lustracija morajubda slede da nam se ovo ne bi ponovilo. Da je 2000. bilo odmazde, ne bi nas sada hapsila nepismena bagra. BAGRA!

  5. I ovaj put niko da neslusa kad kazu nema revansizma da je tad bilo revansizma nit bi Djindjic bio ubijen nit bi ovi ikada dosli na vlasti

  6. Divna, hrabra devojka, duboko je poštujem. Uhapšena je i osudjena od strane okorele korumpirane, mafijaške vlasti. Ovo saznjanje na neki način će joj olakšati robiju i razviti osećaj ponosa i časti što je na suprotnoj strani od velikog zla.

    1. Olakšaće joj robiju i činjenica da je i Srbija postala jedan ogroman zatvor tako da će bar biti olakšanje da se neće zaraziti koronom

  7. Sloboda Jovani, bagra u zabeli!

    Jovaninoj porodici porucujem: tuzite ih za milione u Strasbourgu. „Dokaz“ mere koja je navodno krsila ne zadovoljava bilo kakav kriterijum pravnog sistema bilo gde u svetu da se nekom oduzme sloboda ni dan a kamoli mesec. Naucite ih pamet i ljudskih prava preko dzepa. Bolje pare vama nego SNS botovima.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.