U jednom od većih sela šidske opštine Bačincima imaju ambiciozne planove razvoja.

Iako je na čelu Mesne zajednice Bačinci tek tri meseca, predsednik Milan Radivojšićuradio je niz značajnih poslova iz oblasti komunalne infrastrukture. Najpre je okrečio sve prostorije Mesne zajednice, Dom kulture i prodavnicu, ukupne površine 1.500 kvadrata. Uređena je i lokalna seoska deponija, tako da su sada stvoreni uslovi da Mesna uprava, zajedno sa JKP „Standard“ iz Šida, dugoročnije reši problem odnošenja smeća.

– Najveći problem i prepreku u realizaciji zacrtanih planova predstavlja nasleđeni dug prema „Sremputu“ iz Rume, koji iznosi oko 65.000 evra i koji, bez pomoći lokalne samouprave, nećemo uspeti sami da izmirimo – kaže predsednik MZ Bačinci Milan Radivojšić.

Ubuduće na prvom mestu u planu je izgradnja kapele na seoskom groblju, napominje Radivojšić, na kom će biti izgrađene i betonske staze, postavljene klupe i rasveta. Pre nekoliko dana za kapelu su udareni temelji, a sredstva za ovu investiciju u iznosu od tri miliona dinara odobrena su iz Pokrajinskog fonda za kapitalne investicije.

– Planiramo i da napravimo novo pravoslavno groblje, s obzirom na to da ovo postojeće nema mesta da se širi dalje. Imamo nameru i da sve atarske puteve naspemo šljunkom, a u planu nam je i da uvedemo kanalizaciju, budući da su Bačinci najniže selo u šidskoj opštini. U svim svojim planovima i poslovima koje radimo značajnu pomoći podršku imamo kako od predsednika šidske opštine Milenka Dabića tako i od koordinatora u Fondu za razvoj AP Vojvodine za Srem Željka Brestovačkog – kaže Milan Radivojšić, dodajući da je na kraju Železničke ulice, u blizini stadiona, nedavno napravljen zabavni park za decu, kako bi najmlađi sugrađani imali svoj kutak za igru.

Solarni semafor

Veliku atrakciju za sve one koje put ovih dana nanese kroz Bačince predstavlja solarni semafor, postavljen u centru sela, kod škole. Ovakvim semaforom ne mogu se pohvaliti ni veći gradovi, a zahvaljujući akumuliranoj sunčevoj svetlosti, semafor radi bez problema i tokom cele noći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari