Obijena ambulanta na Kosovu 1

Na Kosovu je danas u selu Novake, opština Prizren, napadnuta ambulanta Zdravstvenog centra Prizren. Prilikom napada, obijena su vrata a većina medicinske dokumentacije je izgorela.

Direktor tog zdravstvenog centra, dr Ljubiša Nedeljković je o napadu obavestio Kancelariju za Kosovo i Metohiju. Za napad se se veruje da se dogodio u noći između utorka i srede, a obaveštena je i Kosovska policija koja je izvršila uviđaj. Iz policije navode da pričinjena šteta nije velika, prenosi RTK.

On je naveo da su za sada nepoznati počinioci razvalili ulazna vrata, zapalili veći deo kartoteke i protokol bolesnika, a ostatak inventara je bio razbacan.

Da ovo nije retkost istakao je i direktor KBC-a u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović. On je podsetio da je u utorak kamenovana ambulanta u Sivom Dolu, takođe noću.

– Nije prošlo ni 24 sata, opet je kamenovana naša ambulanta u multietničkom selu Suvi Do u Severnoj Mitrovici, a pre toga i pre mesec i po dana još jednom i više desetina puta, dodao je Ivanović.

Spasa Andrejević predstavnik sela i službenik za srpska pitanja u opštinskoj kancelariji za zajednice u Prizrenu potvrdio je da je knjiga protokola u ambulanti zapaljena, kao i da je sve predao policiji, prenosi RTK.

– Dobili smo informaciju da je u ambulanti došlo do incidenta, izašli smo na lice mesta i konstatovali da je šteta veoma mala. Oštećen je registar, ali nije ništa ukradeno, policija traga za osumnjičenima. Još uvek nemamo ništa konkretno, istakao je Hazir Beriša, portparol policije u Prizrenu, prenosi RTK2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari