Zasađeno 100 stabala na Kopaoniku 1

Kopaonik, naš najpoznatiji planinski centar u Srbiji, bogatiji je za 100 novih sadnica smrče, nakon ekološke akcije “Kiseonik za Kopaonik” koju su organizovali polaznici edukativnog programa Američke privredne komore, zajedno sa predstavnicima Amcham-a i kompanije MK Group.

U zelenoj akciji učestvovalo je 40-ak najuspešnijih studenata Beogradskog univerziteta i mladih menadžera kompanija članica AmCham-a, a podršku su im pružili  predstavnici lokalne samouprave i zaposleni MK Group.

Teren su prethodno pripremili radnici JKP “Zelenilo”, a prve sadnice zasadili su direktorka korporativnih komunikacija MK Group, Gorana Golubović, i  predsednica skupštine opštine Raška Mirjana Skorić.

„Ove nedelje se obeležava međunarodni Dan zaštite životne sredine svuda u svetu, a mi smo sadnjom smrče koje inače pokrivaju najviši šumski pojas na Kopaoniku, želeli da damo simboličan doprinos očuvanju planete Zemlje. Budući da smo jedan od lidera u turizmu na Kopaoniku, smatramo da treba da budemo odgovorni i prema okolini u kojoj radimo i živimo. Ovih 100 stabala će sigurno udahnuti nov kiseonik planini sunca”, istakla je Gorana Golubović, direktorka korporativnih komunikacija MK Group.

Lokalna samouprava je takođe podržala akciju ozelenjavanja Kopaonika i tom prilikom predsednica skupštine opštine Raška Mirjana Skorić izrazila je zadovoljstvo što je na Kopaoniku zasađeno 100 novih zimzelenih stabala. Ona je zahvalila studentima, menadžerima, kao i predstavnicima Amcham i MK Group, koji su ovom društveno odgovornom akcijom poslali zajedničku poruku o neophodnosti zasađivanja što većeg broja novih stabala, te što su svojim angažovanjem dali skroman doprinos budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari