Zaštitnik građana reagovao zbog sumnje da je učiteljica fizički napala učenika 1Zoran Pašalić Foto: Medija centar

Zaštitnik gradjana je saopštio danas da je, posle saznanja iz medija da je u osnovnoj školi nadomak Jagodine, prema tvrdnjama roditelja deteta, učiteljica fizički povredila jednog učenika, pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada te škole, Centra za socijalni rad iz Jagodine, kao i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Zaštitnik gradjana je od Osnovne škole „Joca Milenković“ u Miloševu kod Jagodine zatražio da mu u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju, merama i aktivnostima koje je škola preduzela u ovom slučaju.

Od jagodinskog Centra za socijalni rad je zatraženo „da mu u roku od 15 dana dostavi izveštaj o tome da li se porodica dečaka nalazi na evidenciji Centra, kao i da li je ranije bilo nekih prijava, saznanja ili sumnji o eventualnom nasilju nad dečakom“.

Zaštitnik građana je od resornog ministarstva zatražio da izvrši nadzor nad radom škole i da mu u istom roku dostavi izveštaj o postupanju, merama i aktivnostima koje je preduzelo u ovom slučaju.

Prema navoda u medijima Nebojša Danković je prijavio da njegovog sina P.D.(10) maltretira učiteljica S.J., kao i da je došlo do fizičkog napada.

Otac je za medije izjavio da je „dečak odličan učenik sa svim peticama, ali da trpi nasilje od svoje učiteljice i da je svakodnevno dolazio iz škole pod velikim stresom“, kao i da se fizički napad desio 25. februara u toaletu škole.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari