Zašto je SPC priznala Makedonsku crkvu?

Ostavite komentar


  1. Eh komunjare, komunjare. Forsirano je stvaranje MKD crkve, nacionalnih akademija Kosova I Vojvodine, dok Srbi u Hrvatskoj nisu imali pravo ni na kulturno umetnicko drustvo. Teritorijalno je Srbija bila veca pod nemackom okupacijom nego li pod „oslobodiocem“ Brozom i njegovim „ustavima“. I onda ovde citamo rasprave unuka NKVDejaca i ostalih antisrba koliko su spasili saveznickih pilota. Ma mogli ste spasiti 100.000 pilota – za Srbe ste bili stetocine samo takve.

  2. Pa priznajte I crnogorsku I hrvatsku a I bih na kraju. priznajte da ste vuciceva crkvaa a ne srpska.

  3. Pa Srbi su jedini narod koji su pripadnici tri vere i imaju više crkvenih zajednica a drugi ih svojataju. To je veliko bogastvo!

  4. Седиште да се из Цариграда премести у Москву. Хоћемо једног Патријарха али никако Порфирија!!!

  5. Ja se izvinjavam, ali odakle uopšte ideja da je SPC priznala autokefalnost MPC? Jer to nije činjenica.

  6. Samo mi nije jasno kakva su to saopštenja o „kao“ nekom ujedinjenju , takozvanom, i čestitci ruskog patrijarha ?! Makedonci su dobili crkvu, spc ih je priznala, čemu neka saopštenja o slavlju , i kao da je spc nešto dobila ovim ?!?! Makedonski mediji slave, i vjernici, i kažu da su dobili konačno spor kojo traje decenijama !

  7. Kuma iz Makedonije nije mogla biti kuma na crkvenom vencanju u Srbiji. Sada je dobro

  8. Portfolijo veličanstveni…njemu je sve normalno čak i kad se ljudi biju čekićem od strane dokazanih mafijaša pa nedodje kad ga njegova braća zovu, a ode na sahranu onog nesretnog bogohulnog, razvratnog, mladića iz hrvatske gde ga niko nije ni zvao. Obična politička figura, jedan običan političar u svšteničkoj odori ,sluga ali ne našem bogu i narodu.

  9. Kako možete da napišete „nadgornjavanje“ u jednom novinskom tekstu?

  10. Patrijarh Pavle je bio poslednji patrijar SPC. Priznavanjem MPC smo otcepili ogroman broj srba i istorije srpskog naroda odrekli se i kraljevica Marka i dali to nekom izmisljenom narodu. Pa nije vise srpski car Dusan u srpskom Skoplju imao prestonicu u srcu srpskog naroda niti su Mrnjavcevici bili srbi vec neki makedonci

  11. Mislim da se priznanje nije trebalo dogoditi. Ne znam sta su se dogovorili ali ne vidim dobit za Srpski narod.

  12. Inače, za neupućene, za vreme Cara Dušana Beograd je bio jedno selo, zato je odabrao Skoplje dalje, da bi se ustoličio bio mu je pitreban blagoslov velikih crkvenih dostojnika.
    On je odabrao Ruskog, Srpskog i MAKEDONSKOG Patrijarha….. To je činjenica, ostalo istorija….

  13. Jos jedan dokaz da SPC ide silaznom putanjom.Vise ih interesuju finansije nego vera.A i sta ce nam takvi posrednici sa bogom.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.