"Zašto jedno "oko sokolovo" košta 78.000 evra i da li će se kažnjavati samo običan narod": Pokret SRCE uputio pitanja novosadskom gradonačelniku 1Foto: BETAPHOTO/ BRANISLAV BOZIC

Novosadski odbor pokreta „SRCE“ Zdravka Ponoša uputio je pitanje gradonačelniku Novog Sada Milanu Đuriću zašto je izdvojeno 45,9 miliona dinara za pet vozila „oka sokolovog“, odnosno 78.000 evra po vozilu.

Kako kažu u saopštenju, taj novac mogao je da se uloži u nova parking mesta na Novoj Detelinari i Grbavici.

„Nabavka sistema ‘oko sokolovo’ neće pomoći Novosađanima da reše problem parkiranja, dok bi nova parking mesta sigurno olakšala svakodnevnicu. Neprijatno smo iznenađeni sumom novca koja je izdvojena za ovaj projekat, s obzirom na to da su u pitanju vozila marke Dačija tipa Sandero, koja košta oko 14.000 evra po vozilu. Nameće se pitanje: gde ide razlika u novcu od 64.000 evra.“

Iz pokreta „SRCE“, pitaju Đurića kakva je to tehnologija u pitanju koja ovoliko košta i kako će projekat „oko sokolovo“ konkretno pomoći Novosađanima.

Kako dodaju, zanima ih i „da li će se i ovaj put samo narod kažnjavati i puniti budžet, a određena grupa ljudi će, kao i do sada, biti povlašćena, tj. da li će biti brisanja kazni za ‘podobne'“.

„Praksa parkiranja po centru grada SNS funkcionera je Novosađane do sada naučila da pravila i zakoni ne važe podjednako za sve“, zaključak je saopštenja.

Podsetimo, vozila koja će kontrolisati nepropisno parkiranje stigla su u Novi Sad i traba da počnu sa radom od početka 2023. godine. U pitanju je pet terenskih vozila „dacia sandero“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Newnow.rs (@newnow.rs)

Vozila su isporučila firme „Stojanov auto“ i „Ada System“, koje su bile jedini ponuđači na tenderu.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari