Zašto još nema udžbenika za digitalni svet za trećake? 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa (arhiva)

Predstojeću školsku godinu učenici trećeg razreda osnovne škole počeće bez udžbenika za digitalni svet koji još nisu odobreni, a program za taj predmet je tek sada objavljen u Prosvetnom glasniku.

 

Tragom pitanja učitelja koji su se obratili redakciji Danasa ukazujući da se nikad ovoliko nije kasnilo sa objavljivanjem programa, nadležni u Zavodu za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja objašnjavaju šta je razlog tome:

– Zavod je predlog programa dostavio početkom marta, ali je na dnevni red Nacionalnog prosvetnog saveta stigao tek 30. juna. Na toj sednici je traženo da se izvrše određene korekcije, što je urađeno i program je usvojen na sednici održanoj 14. jula. Udžbenici neće biti spremni za 1. septembar, ali očekujem da će izdavači vrlo brzo dostaviti udžbenike, a mi ćemo se potruditi da pregledamo udžbenike u što kraćem roku – kaže za Danas Tatjana Mišović, rukovoditeljka Centra za razvoj programa i udžbenika u Zavodu za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

Inače, u najnovijem Prosvetnom glasniku objavljen je program za digitalni svet, u okviru dopunjenog Pravilnika o programu nastave i učenja za treći razred osnovnog obrazovanja i vaspitanja koji je, kako piše, ministar prosvete Branko Ružić potpisao 20. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari