Zašto se mladi u Srbiji ne vakcinišu?

Sagovornici podkasta Danasa o greškama u komunikaciji

Ostavite komentar


  1. Najpre, sve dosadašnje mere bile su represivne i nelegalne; potom, deo medicinara (struka) koji se u medijima pojavljuje, kao i većina medija su korumpirani; treće, pratimo druge izvore; a činjenca je da su vakcine eksperimentalne i da struka krije i nus pojave i smrtne slučajeve vakcinisanih.

  2. Sta ocekivati od omladine koja raste uz Karleusu, Rastu i Jalu Brat-a.
    Mada, posto su njihovi roditelji rasli uz Cecu i Acu Lukasa, nije ni cudno kakva su im deca.

  3. Jer su neobrazovani i zatucaniji od roditelja. Ovo je posledica odrastanja u 90im, nije uopste cudno sto mladima u Srbiji fali kritickog razmisljanja.

  4. Previse oprecnih informacija, poverenje u struku ne postoji , a struku u sustini niko nista i ne pita vec glavnu rec vodi politika..i kako ocekujete da u takvim okolnostima mlad covek odluci..a na sve to vakcina ne stiti od sirenja virusa.

  5. Nekako se izbegava i činjenica da je naša vakcinacija kompromitovana u očima sveta. Sada raste broj zemalja koje „sumnjaju“ u vas čak iako ste vakcinisani vakcinama koje inače ne priznaju i ne priznaju naše sertifikate. Država nedovoljno radi na toj temi ili radi loše. Političari, poput Vesića, treba da odgovaraju krivično jer unose pometnju u već poljuljan i nefunkcionalan sistem. Odgovorni su imsvi iz kriznog štaba jer mogu da nešto jrade, ali svesno ostaju tu gde su i žmure. Lakše im je da za sve krive običnog čoveka koga su lično oni sludeli. Kontrola i sprovodjenje je isključivo u njihovim rukama. Jasno ko dan.

  6. Mladi se ne vakcinišu jer im je znanje o vakcinama još uvek sveže, period za ispitivanje vakcina i neželjenih efekata istih je minimum 10 god.

  7. A možda zato što su istraživanja u Izraelu pokazala da mladi imaju 25 puta veću šansu da nastradaju od vakcine nego od korone.

  8. Mladi u Srbiji se ne vakcinišu zato što su veoma, veoma inteligentni i zato što sva huka i halabuka „eksperata” u tzv. Kriznom štabu nije postigla cilj koji je imala – da ih uplaši i strahom natera na besmislenu poslušnost državi i vlasti, koja nema pojma o COVID-19 virusu i savtuje sve suprotno od onoga što savetuje najveći svetski virusolog, Nobelovac, Francuz Lik Montanje – !!! Mladi imaju Internet i slušaju Montanjea, a ne Kona, 90-godišnjeg Tiodorovića ili Dariju Kisić Tupavčević.

  9. Prvo svinjski grip pa kokosji ssd korona,i oni ofmah nadju vakcinu,a sta sa sidom i to je viru,sto ne nadju vakcinu,i naj bitnije ,zasto se moramo potpisati da je primamo na svoju odgovornost,ako je pouzdana i sigurna vakcina,a krizni stab ,pa toje zbiriste,virus nema do 6 posle ima pa uvode zabrane,moze do 100 ljudi,znaci virus osmatra i gde su preko ,on upada,ma sve nelogicnosti,a mladi su pismeniji od starih koji gledaju pink i rts i veruju u sve sto im se plasira,kada su videli da i vakcinisani obolevaju onda se setilinda oni imaju blazi oblik,sad i pasosi,samo da natraju na vakcinu,pa kako mogu samo vakcinisani i sa negativnim testom ,kad vakcinisan moze da oboli i da zarazi ove sa negativnim,u avionu isto a sta sa onima koji imaju sidu,oni mogu,ajde mnogo seru i ne pije vodu njihova prica,nego daj dosta su vakcinisani i ne gnjavite narod,ili ovim pokrivate nemanju i bedu i poskupljenja

  10. Mladi se ne vakcinišu jer su informisani, uglavnom nemaju faktore rizika za teški oblik bolesti, vakcine su eksperimentalne i ne sprečavaju širenje infekcije od strane vakcinisanih.

  11. Valjda je pravo pitanje: „Zašto se mladi u Srbiji vakcinišu?“ Naročito još dovoljno neispitanom Fajzer vakcinim.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.