Zašto su predstavnici Srba sa KiM uzdržani prema patrijarhu?

Ostavite komentar


  1. Predsednik RRA , izbacio kolege o profesore sa Bogoslovskog fakulteta, podržao optuženog profesora za silovanje, podržao episkopa otimača…

  2. Absolutno podrzavam da Patrijrh Srpski gospodin Porfirije nakon ustolicenja u Peckoj Patrijarsiji ostane tu zauvek, to bi bila prava stvar i velika podrska nama Srbima koji zivimo ovde!!!!

  3. Razumem uzdrzanost Srba na KiM. Vreme ce pokazati da li ima osnova za tu uzdrzanost.
    Siguran sam da je vlast lobirala pri izboru patrijarha i da nije lobirala za Grigorija.
    Ja hocu da verujem da da ce patrijarh Porfirije biti svoj i da stoji iza svojih reci izgovorenih u svom prvom intervjuu na RTS-u.
    Da je te reci izgovorio episkop sumadijski Jovan ja mu ne bih verovao nista jer osecam da uvek govori ono sto treba ali da je to nauceno, a ne iz duse.
    Porfiriju verujem u sve sto je rekao, ali vreme ce brzo pokazati istinu.
    Jedina stvar s kojom ja nisam zadovoljan je to njegovo ucesce u RRA u kojoj nije uradio ono sto sam ocekivao. To pitanje mu, na zalost, Olivera Jovicevic nije postavila.
    Jedno je sigurno a to je da imamo boljeg coveka na celu SPC nego sto ih imamo na celu drzave, vlade, skupstine i sudstva. Ministarstva i da ne pominjem.
    A za to smo mi odgovorni, a za izbor patrjarha odgovorni su episkopi.

    1. treba da razumes u koga srbi na Kosmetu imaju poverenja i koje dobio skoro sto posto gkasova i onda o kakvoj uzdrzanosti tu ima da se prica tu je uzdrzana ona Rada Trajkovic i sacica srba video si kiliko je glasalo zanju i onog Rasica prema tome sramnom naslovu ne treba verovati

  4. Al ste našli sagovornike za temu IZBOR SRPSKOG PATRIJARHA!?
    Jakšiću kapa dole za sve što je radio a ovo drugo dvoje su „srpske enciklopedije“ i mirodjije u svaku čorbu.
    Nek nam je novi patrijarh živ i zdrav i da nam mudro i dugo vodi i upravlja našom SPC. Sveti duh je njemu dao to breme a ja se molim da u tome bude uspešan.

  5. Ispravite me ako grešim. Ali zar svaki novi patrijarh ne treba da se kruniše u Peći, pećkoj patrijaršiji? Mislim ako su KiM deo Srbije onda bi i trebalo da tako bude a ne staračke fore i fazoni.
    Iskreno ovo će doneti dodatnu podelu u SPC i samom pravoslavlju. Ne bi me čudilo da sutra izbije verski rat između pravoslavaca koji su za stari put i poštovanje i oni koji su za novi put. Mislim da nam se ponavlja istorija iz prošlosti. Možda 10, 11, 12, 13 ili 14 vek.
    Ovde me isto ispravite. Demokrate, kapitalisti, liberalisti, četnici, nedićevci, ljotićevci, monarhisti su više unazadili pravoslavnu veru i crkvu nego što su to uradili komunisti i socijalisti.

  6. znate kiko glasaca ima srpska lista skoro sto posto e pa toliko glasova ima i nas sadasnji patrijath i kakav je ovo smesan naslov

  7. О којим представницима Срба ви говорите?!?!?!

    1. Baš ste izabrali prave predstavnike Srba sa Kosova.Previše neozbiljno.

  8. Ako ste mislili da su ovo troje predstavnici Srba sa KiM onda treba da batalite posao kojim se bavite. Oni vise ne mogu da predstavljaju ni svoje porodice a kamoli da budu predstavnici Srba.a moguce je da plasirate ovakve vesti kako biste ih odrzali u politickom zivotu ali vam je reanimacija propala. Srbi sa KiM su 100% uz svog Patrijarha sve ostalo je smisljena propaganda.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.