"Zavisimo od braće Rusa": U Beogradu održan skup Narodnih patrola (VIDEO, FOTO) 1foto: Danas/M. Č.

U Beogradu je večeras u 18 časova kod Spomenika caru Nikolaju II održan skup „Nema predaje“ u organizaciji Narodnih patrola, povodom dve godine od početka rata u Ukrajini.

Masa koja je brojala više od nekoliko stotina ljudi, iz Kneza Milana zaputila se preko Terazija, Knez Mihailove i završila svoju šestnju ispred Patrijaršije.

Pre same šetnje, okupljenima se obratio Damjan Knežević, vođa Narodne patrole koji je kazao da narod na Kosovu i Metohiji živi loše.

"Zavisimo od braće Rusa": U Beogradu održan skup Narodnih patrola (VIDEO, FOTO) 2foto: Danas/M. Č.

„Već dugo imamo informacije šta se dešava na KiM iz prve ruke. Ono što ne možete čuti od Srpske liste, od albanskih medija, iz međunarodne zajednice, ali ono što ne možete čuti ni sa RTS – a, Pinka i N1. Došli smo u situaciju da ponovo moramo da razmišljamo kako će proći naš narod koji živi na KiM. Da li ćemo proći sudbinu Republike Srpske Krajine“, rekao je Knežević i podsetio da je pre godinu dana govorio da je režim Aleksandra Vučića odgovoran što je od 2014. godine do 2023. broj Srba na KiM smanjen za 60.000.

On je dodao da su „ovde bitni stranački interesi“ a da niko sa „visokih pozicija ne razmišlja da li će naš narod ostati i opstati na KiM“.

Na kraju, Knežević je kazao da „zavisimo od braće Rusa“ onda kada se budu rešavale nove geostrateške pozicije u svetu, kao i da „bez Rusa nećemo osloboditi KiM“.

Okupljeni su bili prepoznatljivi po crnim odelima, zastavama Srbije i Rusije, kao i zastavama sa slovom Z i onim na kojima piše „Nema predaje“.

Takođe, dok su šetali centrom Beograda, pevali su „Veseli se srpki rode“, kao i mnoge druge „kosovse“ pesme, dok su uz „Oj Kosovo, Kosovo“, pojedini su zapalili baklje na ulasku u Knez Mihailovu.

Čitav skup, uključujući i šetnju, kao i zaustavljanje ispred Patrijaršije, prošao je bez nereda uz prisustvo policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari