Završen protest u Novom Sadu 1Foto: Arsenije Mandić

Protest u Novom Sadu završen je kraćom blokadom Varadinskog mosta, i za narednu subotu najavljen je novi skup. U ovom gradu danas je dva sata bio blokiran i most Slobode nakon čega je više hiljada građana krenulo je u šetnju novosadskim ulicama.

„Idemo u šetnju da nas vidi Novi Sad“, poručio je Miran Pogačar. Protestna kolona uputila se bulevarom Oslobođenja, Jevrejskom ulicom i bulevarom Mihajla Pupina. Kako javlja reporter Danasa, pred kraj skupa došlo je do koškanja ispred sedišta gradskog odbora Pokreta socijalista Aleksandra Vulina. Prozori na prostorijama te stranke su polomljeni od strane nezadovoljnih građana, a tom prilikom aktivisti su kroz prozor uzeli i zastavu tog pokreta.

Protest je obeležilo nekoliko incidenata. Marko Maksimović ispričao je da je njih četvoricu na Keju napala grupa od tridesetak mladića. Oni su ih bacili na zemlju, oteli transparente, pretukli i terali ih da izjave kako ih je potplatio Brajan Brković, jedan od organizatora blokade.

Takođe, došlo je do incidenta kada je grupa od dvadesetak mladića počela okupljene da gađa ciglama.

Kako nam je izjavio Brajan Brković, jedan od organizatora blokade, oko 20 provokatora, koji su i ranije učestvovali u akcijama SNS, provociralo je i gađalo ciglama okupljene građane. Masa ih je pojurila i oni su se trkom razbežali. Niko nije povređen, a demonstranti su se pomerili ka sredini Mosta slobode.

Prema rečima demonstranata, jedan vozač pokušao je da se kolima zaleti u masu.

Miran Pogačar, jedan od organizatora protesta u Novom Sadu, na početku skupa najavio je radikalizaciju protesta naredne nedelje.

Okupljeni uzvikuju parolu „Rio Tinto marš iz Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari