Kladovo je proteklih dana bilo prestonica ugostiteljstva i turizma Srbije pošto je ovaj podunavski grad bio mesto održavanja 27. zbora ugostiteljskih i turističkih radnika Srbije.

Ovo tradicionalno radno-proizvodno takmičenje na kome je učestvovalo oko 300 takmičara iz 20 preduzeća i sedam škola, završeno je proglašenjem najboljih u 19 takmičarskih disciplina, kao i sveukupnog pobednika Zbora. Titula sveukupnog pobednika u konkurenciji seniora otišla je u ruke Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika iz Niša. Institut „Radon“ specijalne bolnice „Niška Banja“ osvojio je drugo mesto, dok je na trećem mestu Hotelsko-turističko društvo „Šumarice“ u Kragujevcu.

Ugostiteljsko-turistička škola sa domom učenika u Vrnjačkoj Banji bila je najbolja u konkurenciji srednjih škola, drugoplasirana je novosadska Srednja škola „Svetozar Miletić“, a treće mesto pripalo je Prvoj privatnoj ugostiteljskoj školi u Beogradu.

Zbor ugostitelja i turističkih poslenika Srbije koji ima tradiciju dugu 40 godina, organizovao je Samostalni sindikat ugostiteljstva i turizma Srbije, odvijao se pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj, a domaćin je bilo AD „Đerdap turist“ u Kladovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari