Zbog nedostatka kvoruma prekinuta sednica Skupštine Bora, meštani sela negodovali ispred 1Foto: Ist media

Burno je danas bilo na sednici Skupštine Bora, koja je prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Ispred sale bioskopa „Zvezda“, gde je sednica održana, okupili su se meštani borskih sela i aktivisti Udruženja građana da bi izvršili pritisak na predstavnike vlasti.

Zbog nedostatka kvoruma zasedanje je prekinuto je u trenutku kada je na dnevni red došla četvrta tačka, predlog Odluke o kretanja teretnih vozila na teritoriji grada.

Od početka sednice, vlast koju čine SNS i SPS, imala je tesnu većinu, ali odlaskom jednog od odbornika, sednicu su napustili odbornici opozicije, tako da kvoruma za odlučivanje više nije bilo.

Na dnevnom redu bilo je 30 predloga odluka, među kojima su najbitnije bile, novo kreditno zaduženje od 300 miliona dinara JKP “Toplana” za nabavku uglja i kratkoročni akcioni plan zapošljavanja za 2022 – 2023. godinu.

Opozicije u lokalnom parlamentu zahtevala je da se uvrste dve tačke dnevnog reda na kojima bi se razmatrao zahtev radnih grupa MZ Slatina, Krivelj i Oštrelj u vezi nagomilanih problema nastalih usled rudarskih aktivnosti, ali i upoznavanje građana Bora sa studijom Batuta radi ostvarivanja javnog interesa u cilju unapređenja uslova života građana na teritoriji grada: Međutim, odbornici SNS-a i SPS-a ovaj predlog su odbili.

Okupljeni građani ispred bioskopa “Zvezda” kazali su da ne vide budućnost svojih sela.

“Gradska vlast i država se prave da slušaju, ali u stvari ne čuju, prave se da gledaju, a u stvari ne vide. Nikoga nije briga što se zakoni ove države ne poštuju”, kazao je Miodrag Živković iz Slatine.

Za člana Gradskog veća izabran je Marko Nikolić, a jednoglasno je usvojen i predlog o imenovanju Gradske izborne komisije u stalnom sastavu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari