Zbog novog talasa korone pojačane mere komunalne higijene u Kraljevu 1Foto: OCZ Kraljevo

Ukupan broj registrovanih lica pozitivnih na virus „SARSCoV-2“, koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“ na teritoriji grada Kraljeva, je 1.953 zaključno sa jučerašnjim danom, kaže se u Saopštenju koga mediji dobijaju,svakog dana, iz kabineta gradonačelnika a koje se zasniva na dnevnom Izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kraljevo.

U tom saopštenju se kaže da je od 163 uzorka brisa uzeta tokom predhodnog dana u zdravstvenim ustanovama u Kraljevu 59 pozitivnih.

Među uzetim uzorcima 11 je kontrolnih, 95 uzoraka je od osoba sa simptomima bolesti „Covid-19″ a 57 uzoraka je od osoba koje su testirane po drugim indikacijama – (zdravstveni radnici, lični zahtev za izlazak iz zemlje, za potrebe hospitalizacije i dr.).

Danas su, na zahtev Predškolske ustanove „Olga Jovičić Rita“, ekipe Civilne zaštite, izvršile dezinfekciju 12 objekata vrtića pod stručnim nadzorom i kontrolom Zavoda za javno zdravlje Kraljevo.

Akcije poput ove biće nastavljene i u narednom periodu, sa akcentom na sprovođenju epidemioloških mera u objektima Predškolske ustanove, osnovnih i srednjih škola.

Danas su ekipe JKP „Vodovod“ Kraljevo ponovo postavile pet rezervoara sa dezinfekcionim sredstvom na lokacijama Gradska uprava grada Kraljeva, Pampula, Ribnica, Beranovac i Mataruška Banja.

I JKP „Čistoća“ je pojačala pranje i dezinfekciju javnih površina i ulica, posebno prostora oko Kovid ambulante Doma zdravlja Kraljevo, Kovid bolnice, Opšte bolnice „Studenica“, kao i Gerontološkog centra i Specijalne bolnice „Agens“ u Mataruškoj Banji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari