Zbog odsustva branioca odloženo suđenje Šariću za pranje novca 1Foto: Krik.rs

Današnje suđenje u postupku protiv okrivljenog Darka Šarića i drugih „Šarić-pranje novca“, zakazano u 09,30 časova pred Posebnim odeljenjem za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, odloženo je zbog nedolaska branioca okrivljenog, advokata Olivera Dojčinovića.

On je 45 minuta pre početka suđenja, podneskom obavestio sud da iz zdravstvenih razloga nije u mogućnosti da dođe na pretres, iako je za danas bilo zakazano iznošenje završnih reči, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

U saopštenju se podseća na to da je, nakon što je 12.09.2019. godine, za kada je takođe bilo zakazano iznošenje završnih reči, okrivljeni Darko Šarić opozvao punomoćje svim svojim izabranim braniocima,

Advokatska komora Beograda dan kasnije Šariću dodelila branioca po službenoj dužnosti, upravo advokata Olivera Dojčinovića.

„Na ovaj način 22. put je odloženo suđenje u ovom predmetu, u kojem je od početka postupka zakazno ukupno 140 pretresa, a održano 118 pretresa, pri čemu nijedan glavni pretres u ovom postupku nije odložen iz razloga koji bi bili na strani suda ili tužilaštva već isključivo zbog izostanaka okrivljenih ili njihovih branilaca“, navodi se u saopštenju suda.

Stoga, dodaje se, u cilju sprečavanja daljeg odugovlačenja postupka, te iznošenja završnih reči, predsednik veća je sledeći glavni pretres u ovom predmetu zakazao za 18, 19, 20. i 21. februar 2020. godine u 9.30 časova u sudnici 1 Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari