Normalizovan železnički saobraćaj na pruzi Beograd - Novi Sad, koji je bio prekinut zbog oluje 1Foto: Infrastrukture Železnice Srbije

Železnički saobraćaj na pruzi Beograd – Novi Sad ponovo je uspostavljen danas u 17:04 sati, posle prekida jutros u 9:50 sati, zbog velike oluja i vremenskih neprilika između Inđije i Novog Sada, saopštila je kompanija „Infrastrukture železnice Srbije“.

Pruga između Beograda i Novog Sada osposobljena je za nesmetano odvijanje železničkog saobraćaja, uključen je napon u kontaktnoj mreži iznad pruge i očekuje se da uskoro krenu prvi putnički vozovi na toj relaciji.

Saobraćaj vozova na toj pruzi obustavljen je jutros u 9:50 sati, zbog velike oluja i vremenskih neprilika između Inđije i Novog Sada, koji su prouzrokovali tehničke probleme u funkcionisanju železnice.

Stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ u izuzetno lošim i teškim vremenskim uslovima, koji su u velikoj meri otežavali rad na terenu, osposobili su ovu deonicu pruge Beograd – Novi Sad za nesmetano funkcionisanje železničkog saobraćaja, navedeno je u saopštenju.

Podsećamo, velika oluja i vremenske neprilike danas u 9.50 sati prouzrokovali su tehničke probleme u funkcionisanju sistema kontaktne mreže na deonici između Inđije i Novog Sada, na pruzi između Beograd Centra i Novog Sada.

Zbog toga su danas bila otkazana četiri voza koji su po redu vožnje trebali da saobraćaju između Beograda i Novog Sada, a otkazani su i polasci putničkih vozova na ovoj relaciji koji su planirani danas do 14.00 sati, dodali su.

Ranije danas, gledateljka N1 javila je da je voz Soko, koji je trebalo da krene po rasporedu sa Prokopa u 10.00, krenuo je za Novi Sad u 10.06, a onda se i zaustavio u Staroj Pazovi.

Normalizovan železnički saobraćaj na pruzi Beograd - Novi Sad, koji je bio prekinut zbog oluje 2
Foto: Infrastrukture Železnice Srbije
Normalizovan železnički saobraćaj na pruzi Beograd - Novi Sad, koji je bio prekinut zbog oluje 3
Foto: Infrastrukture Železnice Srbije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari