Zbog premijerkine posete Parizu đacima delili knjižice na ulici 1Foto: Vladan Žikić

Dodela đačkih knjižica učenicima srpske osnovne škole u Parizu 19. juna održana je, umesto u prostorijama Kulturnog centra Srbije kako je bilo planirano, na obližnjem trgu.

Razlog iznenadne promene rasporeda bio je, kako je redakciji Danasa javio državljanin Srbije Vladan Žikić, dolazak predsednice Vlade Ane Brnabić.

„Kada su roditelji sa decom počeli da se okupljaju izašla je službenica Kulturnog centra i izvinila se jer nećemo moći da koristimo prostorije pošto kasnije dolazi premijerka u posetu. Na pitanje šta da radimo ona je rekla da knjižice može učiteljica da nam podeli i tu ispred na ulici“, javio je Žikić našoj redakciji.

Kako je rekao, dodela knjižica potom je organizovana napolju, gde je održan i dečji program koji je bio pripremljen za to veče.

Iz Kabineta premijerke Brnabić kažu da oni, kao i Ambasada Srbije koja je učestvovala u realizaciji premijerkine posete, nisu bili obavešteni o ovoj odluci, koju smatraju skandaloznom.

„Upravnik Kulturnog centra Srbije je ovu odluku doneo samostalno. Iz Ministarstva spoljnih poslova ćemo tražiti izveštaj i odgovarajuće sankcije. Izvinjavamo se svim roditeljima i deci“, rekli su za portal Danasa iz Kabineta.

Na pitanje Danasa zbog čega je doneta ova odluka još uvek nismo dobili odgovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari