Zbog promena naziva ulica nove lične karte o trošku države 1Policijska uprava Užice/Foto: Ana Milošević/Danas

Zbog novih naziva 200 ulica, odnosno njihovih krakova, više građana Užica se obratilo redakciji Danasa interesujući se o čijem trošku će biti promenjena lična dokumenta građana, zbog novog imena ulice i broja stambenog objekta.

Kako su za Danas objasnili iz Policijske uprave u Užicu, u slučajevima kada je promenjen naziv ulice, građaninu koji poseduje važeću ličnu kartu bez čipa ili trajnu ličnu kartu, nova lična karta sa čipom se izdaje besplatno, odnosno o trošku države.

Osim toga, u užičkoj Policijskoj upravi navode da se građanima koji poseduju važeću ličnu kartu sa čipom, podaci o novom nazivu ulice unose u postojeću ličnu kartu, takođe besplatno.

U slučajevima kada je promenjen naziv ulice, a adresa stanovanja faktički nije promenjena, ne postoji obaveza izdavanja novog pasoša i nove saobraćajne dozvole.

Podatak o adresi stanovanja sa novim nazivom ulice će se upisati tek prilikom izdavanja novog pasoša i nove saobraćajne dozvole, odnosno kada istekne njihov rok važenja.

Takođe, produženje registracije vozila moguće je sa postojećom saobraćajnom dozvolom i zato nije potrebno izvaditi novu ukoliko je došlo do promene naziva ulice, navode iz Policijske uprave u Užicu.

Podsetimo, u Užicu će, kako je Danas već pisao, do kraja aprila biti postavljene nove table sa imenima 200 novih ulica, a nove kućne brojeve dobiće više od 2.600 objekata.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari