Zdenko Tomanović: Ubistvo inspektora Slobodana Milenkovića plaćeno 500.000 evra 1Foto: Aleksandar Roknić

Prema danas primljenim informacijama za likvidaciju inspektora Slobodana Milenkovića već je plaćeno 500.000 evra, a sumnja se da je isto toliko plaćeno i za likvidaciju inspektora Dušana Mitića, saopštila je advokatska kancelarija Zdenka Tomanovića koja zastupa dvojicu policijskih inspektora.

Kako se navodi u saopštenju, Milenković će nadležne obavestiti o novoj informaciji, kao i o imenu osobe koja je platila likvidaciju, ali i o sumnji po čijem nalogu je plaćena.

„Neophodno je da policija i tužilaštvo odmah prestanu sa politikantskim igrama prava na život i da sve svoje resurse stave u funkciju sprečavanja zla“, ističe se u saopštenju.

Podsetimo, advokat Tomanović je nadležne institucije, ali i javnost, već informisao o postojanju kredibilnih informacija koje ukazuju da su inspektorima Milenkoviću i Mitiću ugroženi životi.

Dodatno, Slobodan Milenković je u prethodnih godinu dana dva puta priveo osobe koje su ga pratile i oba puta se ispostavilo da se radi o pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije.

Slobodan Milenković je donedavno bio načelnik odeljenja za borbu protiv droga beogradske kriminalističke policije, a Dušan Mitić je bio šef opertive istog odeljenja. Oni su nakon sistematizacije radnih mesta premešteni u druge jedinice.

Milenković i Mitić su u fokus javnosti došli nedugo nakon što su 2019. godine uhapsli Predraga Koluviju, vlasnika plantaže Jovanjica na kojoj je, prema navodima optužnice, pronađeno 1,6 tona kanabisa.

Prema svedočenju inspektora Dušana Mitića u postupku Jovanjica 1, policija je tokom istrage pronašla kvalitetne informacije koje povezuju Koluviju i tadašnjeg načelnika BIA i aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića. Svedočenje Slobodana MIlenkovića se očekuje u nastavku postupka Jovanjica 1.

Pored ovog sudskog postupka, pred Specijalnim sudom se vodi postupak Jovanjica 2, ali je on već duže od dve godine ne uspeva da prođe fazu pripremnog ročišta. U ovom predmetu, okrivljeni su pripadnici policije, vojnih i civilnih službi bezbednosti koji se terete da su obezbeđivali proces proizvodnje kanabisa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari