Zdravstveni centar u Vranju pokrenuo postupak provere rada Službe za ginekologiju i akušerstvo 1Foto: Dušan Pešić

Rukovodstvo Zdravstvenog centra Vranje saopštilo je da je vezi sa slučajem porodilje S.J. pokrenut postupak sprovođenja unutrašnje provere kvaliteta rada u Službi za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Vranje, u skladu sa postojećim pravilnicima.

Iz Zdravstvenog centra u Vranju je saopšteno da će „javnost biti blagovremeno obaveštena o nalazu Komisije za unutrašnju proveru kvaliteta rada“, prenosi RTS.

Porodilja iz Vranja prijavila je policiji dvoje ginekologa Zdravstvenog centra u Vranju zbog lošeg tretmana na porođaju.

Prema podacima iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, J. S. je prijavila ginekologe Opšte bolnice, A. Z. i A. N. koji su je 16. januara porodili, navodi da su postupali neprofesionalno, da doktor nije želeo da je porodi carskim rezom.

Porodilja ističe da su koristili vakuum, što je imalo posledice po novorođenče.

Osnovno javno tužilaštvo je naložilo da se uzme detaljna izjava od oštećene, utvrdi ko je od zdravstvenih radnika bio prisutan tokom porođaja, uzme medicinska dokumentacija o porođaju i da žena koja se porodila dostavi medicinsku dokumentaciju nakon pregleda bebe kod neuropsihijatra, po dobijenom uputu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari