Porodilja iz Vranja prijavila policiji dvojicu ginekologa zbog akušerskog nasilja 1Više tužilaštvo u Vranju.Foto:V.R./Danas

Porodilja iz Vranja prijavila je policiji dvoje ginekologa Zdravstvenog centra u Vranju zbog lošeg tretmana na porođaju.

Prema podacima iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, J.S. je prijavila ginekologe Opšte bolnice, A.Z. i A. N. koji su je 16. januara porodili, navodi da su postupali neprofesionalno, da doktor nije želeo da je porodi carskim rezom, prenosi RTS.

Porodilja ističe da su koristili vakum, što je imalo posledice po novorođenče.

Osnovno javno tužilaštvo je naložilo da se uzme detaljna izjava od oštećene, utvrdi ko je od zdravstvenih radnika bio prisutan tokom porođaja, uzme medicinska dokumentacija o porođaju i da žena koja se porodila dostavi medicinsku dokumentaciju nakon pregleda bebe kod neuropsihijatra, po dobijenom uputu.

Zdravstveni centar u Vranju: Pokrenut postupak unutrašnje kontrole

Rukovodstvo Zdravstvenog centra u Vranju saopštilo je da je pokrenulo postupak sprovođenja unutrašnje provere kvaliteta rada u Službi za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Vranje, Zdravstvenog centra Vranje, te da će javnost biti obaveštena o nalazu Komisije za unutrašnju proveru kvaliteta rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari