Zdravstveno stanje Bratislava Dikića stabilno, ali teško 1Foto: MArko Mišić/Fonet

Zdravstveno stanje generala Bratislava Dikića, koji je optužen za državni udar u Crnoj Gori za vreme oktobarskih izbora prošle godine je teško i prognoza je neizvesna, rekao je njegov advokat Milan Petrović, prenosi N1.

Petrović očekuje brzu i hitnu reakciju Vlade Srbije i nadležnih institucija u Srbiji kako bi se optuženim u aferi „državni udar“ obezbedile garancije.

Advokat kaže da je jutros posetio Dikića, koji je operisan u Kliničkom centru u Podgorici i, prema rečima lekara, operacija je protekla uredno i nalazi se u stabilnom stanju.

„Nadamo se najboljem, ali prema nekim rezultatima, izgleda da je bolest zaista otišla i da je do recidiva karcinoma opet došlo“, istakao je Petrović za podgorički portal IN4S.

Uprkos garancijama Ministarstva pravde Srbije, Dikić nije pušten na lečenje.

„Svojevremeno smo uputili zahtev Ministarstvu pravde, odeljenju za međunarodnu pravnu pomoć i dobili od njih odgovor da je Ministarstvo pravde Srbije spremno da, u skladu sa ugovorom koji postoji između Crne Gore i Srbije, postupi u potpunosti po ugovoru u slučaju da Bratislav Dikić i drugi optuženi budu pušteni radi lečenja na slobodu, i da će u slučaju da se ne odazovu pozivu suda Ministarstvo pravde postupiti u svemu po ugovoru na zahtev Crne Gore i ta lica isporučiti“, kaže Petrović.

On ističe da to nije bilo dovoljno za organe Crne Gore, Tužilaštvo i sud, tako da su oni su do sada odbijali sve zahteve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari