Zekić: Nadam se da se iza ostavke Cvejića ne kriju politički razlozi 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je danas, povodom ostavke člana REM Slobodana Cvejića zbog načina na koji je Zekić izabrana za predsednicu tog tela, da REM tom prilikom nije uradio ništa protiv zakona, niti protiv normalnih i demokratskih principa.

„Nadam se da se iza ovog čina gospodina Cvejića ne kriju politički razlozi, jer bi to bilo i nepristojno, i dovelo bi u pitanje motive i njegovog ulaska u regulatorno telo i svega što je do sada u njemu radio“, rekla je Zekić za N1.

Ona je dodala da je činjenica da ona jako dugo smeta „onima koji bi hteli da kroz REM odlučuju o ishodu izbora, i o tome ko šta sme da radi na medijskoj sceni Srbije, jasno pokazujući da ih ne interesuju ni pluralizam ni nezavisnost regulatora“.

Zekić je dodala da je priča prebačena na lični nivo, u kojem nije važno šta i kako REM kao institucija radi, nego samo to da li se neko ko je na njenom čelu sviđa ili ne sviđa delu javnosti, a „izgleda i nekim članovima Saveta“.

„Smatram da takav odnos samo pokazuje kakvi su oni koji ga imaju, i da su pred REM mnogo važniji poslovi nego udovaljavanje nečijim sujetama i političkim aspiracijama. Verujem da će onaj ko dođe na mesto gospodina Cvejića umeti i da podnese da je žena predsednica REM i da je posao ovog tela nezavisnost, a ne politika“, zaključila je Zekić.

Podsetimo, Slobodan Cvejić izjavio je danas da je podneo ostavku na mesto člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) zbog načina na koji je Olivera Zekić izabrana za predsednicu Saveta REM, odnosno kršenja demokratskih procedura u Savetu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari