Zelena oaza Subotica: Grad da pronađe model za rešavanje problema uništavanja putnih pojaseva 1Foto: Fejsbuk stranica Zelena oaza Subotica

Predsednik udruženja građana “Zelena oaza Subotica” Mihajlo Ždrnja saopštio je da se uništava putni pojas na deonici lokalnog puta Đurđin-Stari Žednik koji je u nadležnosti lokalne samouprave, te pozivao rukovodstvo Grada da pronađe model za rešavanje ovakvih i sličnih situacija.

Kako je naveo, osam metara je putni pojas sa desne strane ovog putnog pravca, ali je uzoran do asfalta.

“Dok god nadležni ne budu rešili ovo pitanje, ovo će se dešavati, dolaziće do uzurpacije putnog pojasa, oštećenja sadnica koje podižemo”, naveo je Ždrnja.

On je dodao i da je bezbednost saobraćaja na ovaj način veoma ugrožena, zbog slabe vidljivosti od iskakanja divljači, u krivini puta ili ulaska sa atarskog puta, kao i donji sloj puta koji strada zbog erozije zemljišta usled kiše i oranja.

“Jedino rešenje je kažnjavanje za uzurpaciju putnog pojasa i oštećenje sadnica. Kazna zbog ugrožavanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, a redovno košenje putnog pojasa od strane onoga u čijoj se nadležnosti isti i nalazi, mora postati obaveza”, smatra Ždrnja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari