Zelena oaza Subotica: Puno smeća se baca pored puta, apel nesavesnim vozačima da promene navike 1Foto: Fejsbuk stranica Zelena oaza Subotica

Udruženje građana “Zelena oaza Subotica” uputilo je apel nesavesnim vozačima i učesnicima u saobraćaju da ne bacaju smeće pored puta, već da promene ovu naviku i tako pokažu veće poštovanje i ljubav prema svojoj zajednici i zemlji.

Kako su naveli, puno smeća se baca pored puta i tek kada se pokosi trava, može da se vidi koliko toga završi gde ne bi trebalo.

Dodaju i da uprkos tome što je velika većina poljoprivrednika uslišila njihove molbe i prestala da oštećuje sadnice, još uvek vode borbe sa pojedinim nesavesnim poljoprivrednicima koji oštećuju mladice.

Zato je, kako su objasnili, veoma važno da tamo gde su podigli i gde planiraju da podižu drvorede postoji redovno košenje cele širine putnog pojasa, zbog čega im je drago što na njihovu molbu UP Srbija Putevi i kompanija Vojput koje održavaju postojeću deonicu uvek odgovaraju pozitivno.

“Postoji više faktora zbog kojih je to važno, pored vizuelnog, gde to izgleda mnogo bolje i lepše, veoma nam znači što ćemo na ovaj način mnogo lakše prići drvoredu prilikom zalivanja. Takođe, borbe koje vodimo sa nesavesnim poljoprivrednicima, a koji nam oštećuju mladice, ovako ćemo mnogo lakše izgurati. Biće košeno sve do ivice putnog pojasa i na taj način vraćaće se svaki put do međe oni pojedinci koji zalaze u putni pojas i šire svoje parcele na uštrb putnog pojasa i drvoreda”, naveli su iz Udruženja građana “Zelena oaza Subotica”.

Naglašavaju da je to proces koji će trajati, ali da znaju kako da ga reše i da će na tome raditi.

“Malim koracima menjamo stvari na bolje”, poručili su iz Udruženja građana “Zelena oaza Subotica”.

Udruženje planira da na jesen organizuje nastavak podizanja drvoreda prema Starom Žedniku, u nadi da će jednom velikom akcijom kompletirati deonicu, a potom i polako preći na deonicu regionalnog puta Subotica-Bajmok.

“Uskoro će krenuti sezona održavanja i zalivanja sadnica, te svako ko može da se uključi i pomogne je dobrodošao. Imamo mnogo kilometara drvoreda o kojima vodimo brigu i svaka pomoć će nam dobro doći”, zaključili su iz Udruženja građana “Zelena oaza Subotica”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari