Zelena stranka podnela krivičnu prijavu protiv fabrike "Prekon" u Zrenjaninu 1Foto: Zelena stranka

Zelena stranka podnela je krivičnu prijavu protiv preduzeća „Prekon“, poznatijeg građanima Zrenjanina kao „Kafilerija“, zbog emisije neprijatnih mirisa koji se u toku prerade šire iz pogona te fabrike, saopšteno je danas iz ove stranke.

U saopštenju se navodi da je prijava podneta u nadi da će je tužilaštvo „ozbiljno ispitati i procesuirati bezobzirno i grubo kršenje zakonskih odredbi koje su propisane važećim propisima Srbije i potpisanim međunarodnim ugovorima iz oblasti zaštite životne sredine“.

Predsednik zrenjaninskog odbora Zelene stranke Aleksandar Jankov je rekao da će se ova stranka „boriti do kraja i da neće odustati sve dok ne obezbedi osnovno pravo čoveka na zdravu i očuvanu životnu sredinu“.

Kako se navodi u saopštenju, Zelena stranka poseduje preko 200 prijava građana koje su upućene komunalnoj policiji u poslednjih nekoliko meseci.

Prema rečima predsednika Zelene Stranke Gorana Čabradija „država mora promeniti politiku i odnos prema zagadjivačima“.

„Neophodno je što pre uvesti oštrije kazne i naterati sve državne organe da sprovode zakone i kažnjavaju lica koja hitno moraju biti kažnjena za zagađenje vazduha, vode, životne sredine“, kazao je Čabradi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari