Željko Mitrović: Nastavljamo sa emitovanjem rijalitija, jedino cenzura može da nas spreči 1Foto: Beta/Branislav Božić

Iako je jedan od prvih zahteva učesnika protesta „Srbija protiv nasilja“, koji su (naizgled) ispunili predsednik i premijerka Srbije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, da se u Srbiji prekine sa emitovanjem rijaliti programa koji promoviše nasilje na televiziji Pink, čini se da su oboje obmanuli javnost.

Naime, iako su rekli da je Zadruga ukinuta, vlasnik Pinka nema nameru da se zaustavi, a kako kaže za Danas, jedino zakonska cenzura može da ga spreči.

Nakon tragedija u Ribnikaru i okolini Mladenovca, deo javnosti je tražio da se sa televizija sa nacionalnom pokrivenošću ukinu rijaliti programi koji promovišu nasilje i ljude iz kriminalnog miljea.

Prvi na „udaru“ je bio TV Pink, posebno uzimajući u obzir da je osumnjičeni za masovna ubista u Mladenovcu kao svog idola izdvojio osuđivanog kriminalca Kristijana Golubovića, koji je zlatnu slavu stekao upravo poslednjih godina učestvujući u rijaliti programu na Pinku.

Pompezno je predsednik Srbije najavio da će se taj rijaliti ukinuti (iako mu je kraj sezone planiran u ovo vreme), ostavljajući u nedoumici širu javnost šta će se sa tim rijalitijem događati na jesen, kada obično kreće nova sezona.

Kako stvari stoje, neće se desiti ništa, već će nova sezona krenuti brže, jače, bolje.

– Ako se ne uvede legalna cenzura, zakonskih prepreka za emitovanje nema – poručio je Željko Mitrović za Danas.

„Na preporuku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, doneo sam odluku da u najkraćem mogućem roku, ne dužem od desetak dana, ukinem rijaliti program „Zadruga“. Verujem da je jedinstvo Srbije i procena predsednika republike važnije od svake vrste interesa Pinka i mog ličnog interesa“, poručio je Mitrović na svom Tviteru i Instagramu nalogu 8. juna.

Prethodno je Vučić izjavio da je razgovarao sa vlasnikom Pinka.

„I zamolio sam ga i rekao mu da jedan deo građana Srbije smatra da rijaliti nije dobra stvar i da ja znam kakav je njegov stav i gledalaca Srbije koji to gledaju, ali to je bila moja molba. Zamolio sam ga pre nego što se o tome razovara u okviru REM-a, zamolio sam ga da sam razmotri mogućnost da to ukine – da li će ili neće, to ćemo da vidimo“, naveo je Vučić.

Ukidanje rijalitija očigledno je bila dnevno-politička poruka vlasti sa ciljem da se umire građani koji protestuju, ali vlasnik Pinka ne namerava da prekine sa svojim najunosnijim projektom, najavljujući od nove sezone veća i produkcijski zahtevnija ulaganja u nove projekte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari