Željko Mitrović odgovorio Danasu: Pink ne duguje nijednoj banci 1Foto: Pink.rs

Vlasnik, direktor i glavni i odgovorni urednik TV Pink Željko Mitrović odgovorio je listu „Danas“ pismom koje prenose njegove televizije.

                       

Odgovor se odnosi na tekst „Država pomogla Pink sa 3,9 miliona evra“ koji je objavljen u listu Danas i na našem portalu, a koji je izazvao veliku pažnju javnosti kroz mnoštvo deljenja na društvenim mrežama. Prenosimo u celosti pismo Željka Mitrovića, koji se u završnici obraća glavnom i odgovornom urednik u Danasa.

Poštovana gospodo,

Kako ste danas na naslovnoj strani vaše cenjene novine, objavili tekst pod naslovom „Država pomogla televiziju Pink sa 3,9 miliona eura“ ne bi bilo lepo da vaši čitaoci i naši gledaoci budu uskraćeni za istinitost i verodostojnost podataka, ali i za priliku da se, po ko zna koji put, uvere u tendeciozno i političko insinuiranje utemeljeno na vašoj ličnoj mržnji prema televiziji Pink, a verujem i političkom animozitetu baziranom na različitim uređivačkim profilima između vaše novine i naše televizije.

Lično nemam ništa protiv toga što list Danas ima izražen politički stav i što taj stav ne krije, ali, moliću lepo, bilo bi u najmanju ruku fer da i nama ostavite to isto pravo da naš program profilišemo na način na koji mi smatramo da je potrebno.

Nego, draga gospodo, da se mi lepo vratimo na glavnu temu. Kako sam imao priliku da spoznam da vi, kao vrsni istraživači već mesecima bauljate po mraku, reših da vam skratim muke, i sa nekoliko nespornih činjenica potkrepim ta vaša velika otkrića.

Prvo, televizija Pink na današnji dan ne duguje po dospelim obavezama nijednoj banci, niti bilo kojoj drugoj finansijskoj instituciji, uključujući i AOFI nijedan euro.

Drugo, komercijalni revolving kredit koji je Pink imao u AOFIju od 3,9 miliona eura, a koji vi pominjete u vašem tekstu u celosti sa pripadajućim kamatama, vraćen je 23. marta 2016. godine.

Treće, za 20 godina postojanja televizije Pink, za razliku od vas, poštovana gospodo, nikada nismo dobili nijednu donaciju, niti bilo kakva bespovratna sredstva od bilo koga uključujući i državu Srbiju.

Četvrto, za razliku od mnogih, a koje vi kao cenjena redakcija vešto prikrivate, Pink nikada nije ostao dužan nijednoj banci, niti bilo kojoj drugoj finansijskoj instituciji, što vrlo lako možete proveriti.

Peto, Pink grupa koju čine Pink international company, u čijem sastavu je televizija Pink, Air Pink i City records, samo su u 2015. godini ostvarili prihod od 71 milion evra, od čega čak 30 miliona evra od izvoza sopstvenih usluga. Samo po osnovu izvoza programa iz Pink paketa, Pink grupa je prihodovala preko osam miliona evra u prošloj godini. Svidelo se to vama ili ne, ovi brojevi, draga gospodo, Pink svrstavaju u red najznačajnijih srpskih izvoznika.

Šesto, samo u prethodnoj godini Pink grupa je u budžet Republike Srbije uplatila preko 10 miliona evra po osnovu poreza i obaveza po zaposlenima.

Nadam se, draga gospodo, da će vam ovi podaci bar malo pomoći u vašim velikim otkrićima koja su uglavnom javno dostupna, a u najvećoj meri se mogu pronaći u bilansima objavljenim na APR-u. Ali, za slučaj da vašem uredniku, a mom starom pacijentu, Dragoljubu Draži Petroviću, ovo sve bude prekomplikovano, evo, ja mogu da probam i ovako.

Dragi Dragoljube, ti i tvoja novina imate četiri hiljade čitalaca, a ja i moja televizija imamo četiri miliona gledalaca. Da bi ti, Dragoljube, bio siguran da je razlika između nas hiljadu puta predlažem ti da uzmeš digitron i prekontrolišeš tačnost mojih podataka i ne treba zbog toga da budeš besan, jer to ne znači da sam ja hiljadu puta pametniji to samo znači da se u tvom i mom medijskom biznisu ovaj podatak uzima kao isključivi kriterijum za merilo sposobnosti i uspeha.

S poštovanjem,

Željko Mitrović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari