Zemun: Poginuo vozač autobusa, uhapšen osumnjičeni za izazivanje sudara 1Foto: V. Maričić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su A. R. (1998) zbog postojanja osnovane sumnje da je izazvao saobraćajnu nezgodu rano jutros u Zemunu, u kojoj je vozač autobusa poginuo, a tri osobe su povređene, saopštio je MUP.

U nesreći je povređeno i nekoliko putnika u autobusu privatnog prevoznika, kao i vozači putničkog vozila i privatnog autobusa.

Osumnjičeni se tereti da se, dolaskom do raskrsnice Tršćanske i Cara Dušana, nije zaustavio na crveno svetlo na semaforu, već je nastavio da vozi i sudario se sa jednim autobusom. Od jačine udara autobus je odbačen u levu stranu i direktno se sudario sa drugim autobusom koji je išao iz suprotnog smera.

Osumnjičenom A.R. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Autobus GSP je išao prazan iz garaže u Zemunu da se uključi na liniju 15, a autobus privatnog prevoznika je radio na liniji 45.

Na vozilima koja su učestvovala u nezgodi pričinjena je velika materijalna šteta.

Istraga će utvrditi okolnosti pod kojima se zaista desila nezgoda, naveo je GSP i izrazio najdublje saučešće porodici nastradalog vozača, koji nije svojom krivicom izgubio život, i poželeo brz oporavak povređenima.

GSP je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari